İki tane SSD kullanmak

Sistem oyun için kullanılacaksa ne gereği var. Yani 2 nvme yerine bir sata bir nvme yada sadece bir nvme yada sadece bir sata da yeterli

Anakartiniz gen 4 NVMe SSD destekliyorsa Gigabyte AORUS NVMe Gen4 1000 GB M.2 5000 MB/s bu SSD'lerden 2 adet alip Raid 0 yaparak asagi birakacagim videodaki gibi bir performans elde etmeniz mumkun. Butce sorunu yoksa alinir bence.
Mumkunse sisteminizi belirtir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence 250GB olanı almana gerek yok. Zaten 1TB olan SSD'de gayet hızlı bir M.2 model.

Bütçe sıkıntısı yoksa aynı marka, model ve GB değerine sahip iki SSD alıp RAID 0 ile hızı ikiye katlayabilirsin. Alacağın SSD modeline göre değişir ama yaklaşık 6000 MB civarı okuma yazma hızın olur 😀

Açıkcası pek anlayamadım biraz daha açar mısınız?
Bir de elimde çok oyun var o 1TB rahatlıkla doldurabiliceğim o yüzden sistem için ayrı bir SSD düşünmüştüm.
Sistem oyun için kullanılacaksa ne gereği var. Yani 2 nvme yerine bir sata bir nvme yada sadece bir nvme yada sadece bir sata da yeterli
CAD ve montaj programları da kullanıyorum.
Anakartiniz gen 4 NVMe SSD destekliyorsa Gigabyte AORUS NVMe Gen4 1000 GB M.2 5000 MB/s bu SSD'lerden 2 adet alip Raid 0 yaparak asagi birakacagim videodaki gibi bir performans elde etmeniz mumkun. Butce sorunu yoksa alinir bence.
Mumkunse sisteminizi belirtir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemi daha almadım yeni çıkacak 3000 serisini bekliyorum ancak düşündüğüm sistem
10700K
Gigabyte Aorus Waterforce 2080S
GIGABYTE AORUS MASTER Anakart
GSKILL Trident Z Neo 3600mhz 16CL
2TB Baraccuda
CM H500 750 80+
CM ML240L RGB/ Corsair H100i Platinum RGB
ASUS TUF GAMING VG259QM 280hz 1ms IPS
Birde 4K televizyon var.

Son düzenleme:
Bir de elimde çok oyun var o 1TB rahatlıkla doldurabiliceğim o yüzden sistem için ayrı bir SSD düşünmüştüm.

RAID 0 ile iki tane aynı GB değerine sahip iki SSD sisteme tek bir SSD gibi görünür. Verilerin yarısını ilk SSD diğer yarısını ikinci SSD depolar. Böylece bir dosyayı açman gerektiğinde o dosya yarı yarıya iki SSD diskte olduğu için veri iki kat daha hızlı okunur. Bunun tek zararı da disklerden biri olur da bozulursa tüm verinin kaybolması olur.

RAID 0 ile iki tane aynı GB değerine sahip iki SSD sisteme tek bir SSD gibi görünür. Verilerin yarısını ilk SSD diğer yarısını ikinci SSD depolar. Böylece bir dosyayı açman gerektiğinde o dosya yarı yarıya iki SSD diskte olduğu için veri iki kat daha hızlı okunur. Bunun tek zararı da disklerden biri olur da bozulursa tüm verinin kaybolması olur.
Anladım iki farklı GB disk almak daha mantıklı geldi bana.
Bu kadar para vereceğine direk 2TB SSD alsan daha mantıklı olmaz mı?
2TB rahatça dolduracak programlarım var SSD ye fazla yük bindirmek istemiyorum onun yerine sıkıntısız kullanmak için 2 ayrı SSD düşünmüştüm çünkü bütçe problemim yok.
Anakart nedir?

Windows kurulumu ve hız gerektiren uygulamalar için 500 GB bir NVMe M.2 SSD yeterli olur diye düşünüyorum.

Depolama olanı SATA almak daha mantıklı olabilir.

Gigabyte Aorus Master

Son düzenleme:

Sistemi daha almadım yeni çıkacak 3000 serisini bekliyorum ancak düşündüğüm sistem
10700K
Gigabyte Aorus Waterforce 2080S
GIGABYTE AORUS MASTER Anakart
GSKILL Trident Z Neo 3600mhz 16CL
2TB Baraccuda
CM H500 750 80+
CM ML240L RGB/ Corsair H100i Platinum RGB
ASUS TUF GAMING VG259QM 280hz 1ms IPS
Birde 4K televizyon var.
Bence dedigim gibi yaparsaniz cok guzel performans alirsiniz. Okuma hizi 8 GB'ye variyor. 6-7 saniyede masaustu goreceginizi dusunuyorum. Sistem cok guzel umarim alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı