İki üniversite aynı anda okunabilir mi?

Buğra tulpar

Kilopat
Katılım
29 Ağustos 2014
Mesajlar
2.960
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar dostlarım, şu an mühendislik fakültesinde okuyorum ama hukuk(üniversite okurken aklıma düştü) ökte kaldı. Acaba mühendislik okurken tekrar sınava girip hukuk kazansam ikisini aynı anda okunabilir miyim yoksa illa mühendislikten kaydımı sildirmem gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
@Buğra tulpar Okuyabilirsiniz diye biliyorum ama birisi açık öğretim olacak. Bizim bir hocamız öyle yapıyordu. 3. üniversiteyi okuyordu. Şimdi beşinciyi okuyordur. Ne güzel düşünmüşsünüz, aynı anda iki bölüm okumak, yaşam boyu eğitim önemli bir şey.

Yani şu anda mühendislik bölümünü örgün okurken, açıktan da hukuk-adalet bölümünü okuyabilirsiniz diye biliyorum. Şunu buldum araştırırken.

Aynı anda iki üniversite hangi şartlarda okunabilir? - Memurlar.Net

Biraz zorlanacaksınız ama gelecekte çift meslek sahibi olursunuz. Mühendis bir avukat mesela. 👍
 
İki örgün eğitimi aynı anda yapamıyorsunuz hocam. İkinci Üniversite programlarına bakabilirsin bunun için. İkinci Üniversite kapsamında hangi bölümleri okuyabileceğine buradan ulaşabilirsin.
Asıl sorduğun soruya gelince açıköğretim olarak hukuk okuman mümkün değil. Hukuk fakülteleri sadece örgün eğitim veriyor. Ancak okuduğun bölümün yanında 2 yıllık Adalet Meslek Yüksekokulu okuyabilirsin. Adalet bölümünü ve kendi bölümünü bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı ile hukuk fakültelerine geçiş yapabilmen mümkün.
 
Son düzenleme:
2 tane örgün eğitim olmuyor. Biri açıköğretim olsa olur. Ancak ne mühendislik ne hukuk açıktan okunmuyor.
Ancak şöyle bir durum var 2 senelik önlisans bölümü okuyup DGS ile hukuğa geçebilirsin daha sonrasında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 tane örgün programa yazılabilirsin. Sanırım 2016’da yayınlandı bu değişiklik. İkisi de aynı düzeyde olmamak kaydı ile 2 örgün öğretime kayıt olabilirsin. Örneğin şimdi mühendislik okuyorsun gene örgün olarak başka bir önlisans programına girebilirsin fakat lisans programına giremezsin. Adalet bitirip daha sonra dgs ile hukuka geçebilirsin. Ben de hukuk öğrencisiyim bu sene uzaktan eğitim bilgisayar programcılığına kaydoldum. Benim içimde kalan da mühendislik bölümü :)
 
ÇAD : en az %50 si ortak olan derslerden oluşan iki bölüm okuma. Çift Ana Dal olarak geçer. Her unide yoktur. O uni nin yönetiminin karar verip açması gerekir. Uzun yıllardır mevcuttur. İki örgün bölüm için aynı anda uygulanabilir. İkinci bölüm diğer bölümden bir sene geriden gelir. Ama mühendislik ve hukuk gibi iki farklı ana bölüm bir arada olmaz. Mühendis olarak ikinci uni ni yönetim bölümleri okuyup ileride yöneticilik pozisyonları için önünü açmam iyi olur. İstediğin üniversitenin sitesinden çift anadal ve yandal duyurularına bakarsan ayrıntılı bilgi edinebilirsin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı