Çözüldü İkinci diski takınca sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
İzmir
Transcend SSD kullanıyorum. 1 Aydir Toshiba P300 taktığımda disk sürekli ses çıkartıyor. Üstüne sistem boot olmuyor. Bazen harddisk güç kablosunu takıp çıkardığımda sorun bir süre çözülsede kalıcı bir çözüm bulamadım. A320M PRO VDS Plus anakart kullanıyorum. Boot sırasında ilk sırada Windows Boot Manager:Transcend 120GB SSD var. Direk diski ilk sıraya koyunca yada Boot Manegeri kapatınca bu sefer sistem hiç açılmıyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet sorunu daha önce o şekilde çözdüm. Ama yeni anakarta geçince bu yeterli olmadı. Diske UEFI format atmıştım. BIOS üzerinden UEFI+Legacy etkin olduğu için sorun çıkıyordu. Sadece UEFI moda alınca sorun çözüldü.
SSD'ye UEFI Windows 10 kurulum yaptım. Boot ederken SSD'yi seçim yapınca hata alıyorum. Windows boot manager seçince sorunsuz açılıyor.
İkinci diskimi eski sistemde kullanıyordum. Yani UEFI değil. Bunu takınca sistem boot etmiyor. Sistemin boot yapması için ikinci diske ne yapmam gerekir ? SSD'yi söküp sadece Toshiba P300 diskini taksam bile boot etmiyor. Diske format bile atamıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı