İkinci diskteki Windows boot etmiyor

ggreenicess

Decapat
Sistemimde 2 ayrı disk var birisi M.2 SSD birisi de SATA SSD. 1 hafta önce bir deneme için SSD'ye 2. Windows'u kurdum(Windows 10). Bugün de işim bittiğinden SSD'deki Windows'u biçimlendirmek yaparak sildim. Ama halen bu Windows sebebi ile biçimlendirmeme rağmen M.2 SSD'de kurulu olan Windows direkt açılmıyor. Mavi ekran veriyor ve sonra bu ekranda F9'a basıp 2 Windows seçeneği arasında seçim yapmamamı istiyor. İlginç olan artık M.2 SSD dışında Windows yok ve bu durumun çözümünü bulamadım. Yardımcı olabilecek var mı? Bu arada F9 dışında tüm seçenekler restart ediyor. Şimdiden teşekkürler.

F3FDB23C-D12F-41B0-A89D-8DA5467DE65A.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptım hatta diski sistemden çıkardım ancak çözülmedi yinede 2 windows görünüyor. İlginç olan iki windows iki ayrı diskte 2 ayrı işletim sistemi nasıl oluyorda bu duruma gelebiliyor anlayamadım. şu anda f9 a basıp doğru windows u seçip açabiliyorum sistemi ama bu durumdan kurtulmak istiyorum.

Merhaba
Eğer seçim yapmadan direk bir işletim sistemi açılsın istiyorsan,başlat çalıştır'dan msconfig yazarak açılan ekranda Önyükleme bölümünde sadece açılmasını istediğin işletim sistemini hangi diskte yüklü ise bırakıp diğerini silersen sorununu çözmüş olursun.

Ayrıca şunuda söylemek istiyorum. Moderasyon ekibi adı altındaki kişiler rahatsızlık vermeye başladı gelip başlığı değiştiriyorlar konu ile alakasız başlıklar koyuyorlar yok bu büyük harf ile yazılmalıydı falan filan çünkü canları sıkılıyor anlaşılan. Arkadaşlar burası okul değil derste türkçe değil insanların canını sıkıp forumdan soğutmayın konuyu bilmeden başlık sallamayın. Birçok kişi buraya sorununu çözmek yada birilerine yardımcı olmak için uğruyor. Ama sizin işiniz belliki boş iş keşke bununla uğraşana kadar sorulan sorulara cevap verseniz. Gelen mesaj şu arkadaşlar ve inanın bu çok boş bir iş

Konu Mesajı 'İkinci diskteki Windows boot etmiyor'
Veren
Moderasyon Ekibi Bugün 10:52
Uyarının Ayrıntıları
Kısaltmalar Büyük Harfle Yazılmalı
Uyarı Puanı
1 (Sona Erdi)

Merhaba
Eğer seçim yapmadan direk bir işletim sistemi açılsın istiyorsan,başlat çalıştır'dan msconfig yazarak açılan ekranda Önyükleme bölümünde sadece açılmasını istediğin işletim sistemini hangi diskte yüklü ise bırakıp diğerini silersen sorununu çözmüş olursun.

Şu an an silmek istediğim işletim sistemi yüklü olan diski tamamen çıkardım sistemden ama yinede seçim yapmamı istiyor. Disk yok şu an tek disk var sistemde yine de bu işlemi yapmam mümkün mü? Cevap için teşeklürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı