İkinci diskteki işletim sistemini boot etme

Cihanuysal91

Decapat
Sorun PC'ye format attıktan sonra başladı.
Bilgisayarımda 2 hardskim var. Biri SSD, biri SATA. İkisinde de ayrı ayrı Windows 10 yüklü, format atmadan once hangisine gireceğimi ben belirliyordum fakat şimdi en son kurdugum Windows'a girebiliyorum sadece. Diğer Windows'a girebilmek için ne yapmam gerekiyor?
Alt resimdeki ekran gelmiyor.

BIOS ayarlarımdan olabilir mi? BIOS'u kurcalarken ayarlarını bozmuş olabilirim.
Z270 Tomahawk.

sıkıntı 2.png Sıkıntı 3.png sıkıntı 1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Son sistemi kurarken diğer diski çıkarman iyi olurdu. Simdi onun açılış kaydı gözükmüyor. Çalışmayan diski tek başına bağlayarak önce kendisi açılıyormu bakabilirsin. Açılmaz ise kurulum belleği üzerinden başlangıcı onarmayı çalıştır. Kendi otomatik olarak boot menüsü ve kayıtlarını onarabilir.
Eğer onarmıyorsa senin açılış bölümü diğer sabit diskin içinde demektir.
Bu durumda eski sabit disk tek başına bağlıyken boot-repair-disk.iso gibi bir araç ile onartman kolaylaştırır.

EasyBCD ile önyükleme girdisi oluşturmalısın. Resimde belirtileni uygula.
Eki Görüntüle 381480

Eğer bu program ile yapamazsan Windows medyasından başlatarak komut istemiyle yeni önyükleme girdisi oluşturacaksın.

Üstad Gösterdiniz Şekilde yapdım ilk seferde olmadı sonra sildim İsim vererek yaptım oldu Paylaşım ve yardımın teşekkür ederim.

Technopat Ekibinede Çok teşekkür ederim

Son sistemi kurarken diğer diski çıkarman iyi olurdu. Simdi onun açılış kaydı gözükmüyor. Çalışmayan diski tek başına bağlayarak önce kendisi açılıyormu bakabilirsin. Açılmaz ise kurulum belleği üzerinden başlangıcı onarmayı çalıştır. Kendi otomatik olarak boot menüsü ve kayıtlarını onarabilir.
Eğer onarmıyorsa senin açılış bölümü diğer sabit diskin içinde demektir.
Bu durumda eski sabit disk tek başına bağlıyken boot-repair-disk.iso gibi bir araç ile onartman kolaylaştırır.
Teşekkür ediyorum sagol ikinci yöntem birazdaha basit geldi Deneme fırsatım olmadı ama ilgin ve alakan için teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı