İkinci el 8600 GT sistem alınır mı?

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci

Biliyorum, işe yaramaz bir sistem. Ama bana monitör lazım. 700 TL'ye monitör almak yerine bunu alayım diyorum. Mantıklı mı? Almışken kasa, klavye, fare, hoparlör, SSD ve HDD de işime yarar. Bu fiyata iyi mi? İşlemci, anakart, RAM, güç kaynağı ve ekran kartı da ekstra olur. İleride RAM, güç kaynağı ve ekran kartı elimdekiler bozulursa işime yarar. Gerisi işime yaramaz. Sırf işime yarayacak şeyleri bile ayrı ayrı alsam 2300 TL gibi bir fiyat eder zannımca.

Benim şartlarım düşünülürse alınır mı? Ayrı ayrı kasa, SSD, HDD, klavye ve fare, hoparlör almaktansa bunu alırım diyorum. Ekran kartı, RAM'ler ve PSU da yedekte durur, ileride işe yarar.

Benim sistem:
AMD Radeon R7 450 (fan bozuk)
Intel i5 3470.
ASUS H61m.
4+4 GB RAM DDR3.
Pek çok tuşu bozuk klavye.
Kaliteli ama arada kendi kendine hareket eden bozuk fare.
Yan kapakları olmayan, USB'leri bozuk, XP zamanından kalma kasa.
HP PSU.
70 GB HDD.

Alınır mı bu fiyata? Alınmazsa ne kadar eder?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bununla ne yapmayı amaçlıyorsun ki?

Konuda anlattım ya. Bana monitör lazım. Bu monitörler 700 lira. 700 liraya monitör almak yerine bu sistemi alayım diyorum. Bana HDD, SSD, klavye, fare, kasa ve hoparlör de ise yarar. PSU ve ekran kartı da ileride işime yarayabilir. Bana 700 liraya sadece monitör almak yerine bu sistemi alıp diğer parcalari da kullanmak daha uyguna gelir diye düşündüm.

Bence bulaşmaya gerek yok.

O zaman bana söylediğim parçaları daha uyguna bulabilir misin? Ben bulamadım.

240 GB SSD'yi 700e bulabilirsin.
Güzel görünümlü bir kasa 500e bulabilirsin.
Ama baktım senin dediğin mantıklı bence bu sistemi al depolaması yardımcı olur anakartı işe yaramaz DDR2 çünkü oradan kendine alacaksın.

Evet istediğin parçalara bakınca bu sistemin fiyatını geçiyor mantılı dediğiniz. Bakayım dedim ama yok araştırdım bu sistemi alıp kendine eklemek daha mantıklı.

@FozyMen ve @GnçMühendis hocalarim o zaman sadece 700'e monitor al, dokuk klavye, kasa ve 70 gb hdd ile devam et mi diyorsunuz?

Evet istediğin parçalara bakınca bu sistemin fiyatını geçiyor mantılı dediğiniz. Bakayım dedim ama yok araştırdım bu sistemi alıp kendine eklemek daha mantıklı.

Bana yarayacak parçalar:

Ssd
Hdd
Monitör
Kasa
Klavye
Mouse
Hoparlör

İleride işime yarayabilecek parçalar:

Psu
Ekran kartı

Cop parçalar: