İkinci el al sat için sistem önerisi

Emirhan34181

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenciyim
Arkadaşlar, 2. elden orta-giriş segment bir bilgisayar toplayıp, yine 2. elden sitesinden bir miktar kar koyup satmak istiyorum. Bu durumda alıcısı olabilecek ucuz bir sistem kuracak olsanız, içinde hangi parçalar olmasını isterdiniz? Veya X oyununda en aşağı şu kadar FPS almalı tarzı öneriler verebilirseniz, ona göre bir sistem toplayıp satmak istiyorum. Tüm yorumlara açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, 2. elden orta-giriş segment bir bilgisayar toplayıp, yine 2. elden sitesinden bir miktar kar koyup satmak istiyorum. Bu durumda alıcısı olabilecek ucuz bir sistem kuracak olsanız, içinde hangi parçalar olmasını isterdiniz? Veya X oyununda en aşağı şu kadar FPS almalı tarzı öneriler verebilirseniz, ona göre bir sistem toplayıp satmak istiyorum. Tüm yorumlara açığım.

Bu şekilde kâr zor. İşlemci, anakart, ekran kartı gibi parçaları ucuza halletmeniz gerek. Belki Xeon işlemci alabilirsiniz Çin'den toptan bir şekilde. Oradan buradan derken satış fiyatının 1-1,5k altına mâl edebilirseniz sistemi kâr yaparsınız.

GTA 5 ve Valorant testi yapman yeterli, zaten çoğu kişi Valorant oynamak için alıyor, GTA 5 ise popüler olduğu için açarsa iyidir mantığı taşıyor.

Çok ucuza bulman lazım.
@FehmiDogru.js bu işlerle uğraşıyor, tavsiye verebilir.

Bu şekilde kâr zor. İşlemci, anakart, ekran kartı gibi parçaları ucuza halletmeniz gerek. Belki Xeon işlemci alabilirsiniz Çin'den toptan bir şekilde. Oradan buradan derken satış fiyatının 1-1,5k altına mâl edebilirseniz sistemi kâr yaparsınız.
Başlarda komple sistem yerine Ekran kartı alıp bakım yapıp kar koyup satsam daha mantıklı hale gelebilir mi peki?

Başlarda komple sistem yerine Ekran kartı alıp bakım yapıp kar koyup satsam daha mantıklı hale gelebilir mi peki?

Ekran kartı alan kişiler direkt sistem alacak kişilerden muhtemelen daha bilgilidir. Pazarlığa gidebilirler. Sistem toplayıp satarsanız çocuğuna bilgisayar alacak babalardan kâr edebilirsiniz. Hem de onlar Trendyol'dan dolandırılmamış olur. Biraz çevre lazım tabii.

Ekran kartı alan kişiler direkt sistem alacak kişilerden muhtemelen daha bilgilidir. Pazarlığa gidebilirler. Sistem toplayıp satarsanız çocuğuna bilgisayar alacak babalardan kâr edebilirsiniz. Hem de onlar Trendyol'dan dolandırılmamış olur. Biraz çevre lazım tabii.
Kimsenin ahını almak istemem. "Trendyol PC" tiplemesinde olan bilgisayarlar değil de Tam anlamıyla F/P bir sistem toplayıp satmak isterim.

Başlarda komple sistem yerine ekran kartı alıp bakım yapıp kar koyup satsam daha mantıklı hale gelebilir mi peki?

Hayır. 900-1000 liraya Facebook grupları gibi bir yerden RX 470 4 GB aldınız diyelim. Bakım yaptınız, test ettiniz ve optimum duruma getirdiniz. İnsanların ilgisini çabuk çekecek bir yer olan Sahibinden'e koydunuz. Param Güvende ile koyarsanız geçmiş olsun. 1400-1500 liraya koyduğunuz ekran kartı için %8 Param Güvende bedeli alınır. 100 lira oradan gider. Kullandığınız macun ve pedler ucuz olmayacaktır diye tahmin ediyorum onların da bir bedeli var. Pazarlık falan da olursa 50-100 lira elinize kalacak para 200-300 civarı olur. O kadar uğraşa, zamana ve dolandırılma riskine değeceğini düşünmüyorum.

R5 3600 ve RX 580 8 GB sistem toplayabilirsin parçaları ucuza bulabilirsen.

Kimsenin ahını almak istemem. "Trendyol PC" tiplemesinde olan bilgisayarlar değil de Tam anlamıyla F/P bir sistem toplayıp satmak isterim.

Hocam zaten tam olarak öyle söyledim ama yanlış anlamışsınız. Trendyol'dan dolandırılacaklarına sizden F/P sistem alsınlar daha iyi anlamında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı