İkinci El Alışverişte Ev Adresinizi Paylaşmayın

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.320
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Bilindiği üzre hemen her insan hayatında bir defaya mahsus bile olsa ikinci el bir eşya alma veya satma yoluna başvurmakta.
İkinci el alışveriş ile alakalı dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de ev adresinizin gizliliğidir. Alıcı olup dolandırılmaktan daha tehlikeli bir durum varsa o da satıcı olup adres bilgilerinizi paylaşmanızdır.

Ürünü sattığınız kişiye telefon numarası bile vermenizi önermiyorum şahsen çünkü ilgili ürün sapasağlam teslim edildikten 1 ay sonra kullanıcı hatası veya elektronik aletlerin azizliğine maruz kalıp bozulabilir ve satıcı sizden bir takım taleplerde bulunmaya kalkabilir; hakkı olmadığı halde.
Siz dürüstçe sağlam bir ürün satsanız bile kablo gibi basit bir ürün yüzünden ticaret ahlakına uygun olmayan davranış ve taleplerle karşılaşabilirsiniz.

Uzun lafın kısası siz siz olun evinizin adresini, tanımadığınız kimse ile paylaşmayın. Buluşmaları evinizin önünde asla yapmayın. Siz siz olun; buluştuğunuz noktada ticareti bitirin ve bir daha ne alıcı ne satıcı olarak irtibata geçmeye çalışmayın.
 
Ev adresi zaten verilmez de, alışverişi buluştuğun noktada bitirdikten sonra telefon numarası olsa da gelen mesajları takmam ben. Verirken sorunsuz olduğunu kendisi teyit etmiştir. 5 gün sonra bozulması beni alakadar etmez. Numaram da olsa bir hak iddia edemez. Rahatsız ederse de engellemek 5 saniye :)
 
Letgo ile çok al sat yaptım bayağı başıma geldi bu olay ama telefon numarasından. Adam telefonun arka camı sıcaktan çatladı ya al ya da yaptır diyordu. Kardeşim beni ilgilendirmez alırken bir sorunu yok baktın aldın şimdi neden bana yazıyorsun. Birisi suya düşürür bu hani su geçirmezdi der, bir diğeri bataryası çabuk dolup boşalıyor diyor ama alırken bunu biliyordu bataryayı değiştirmesi gerek vs.
 
Garanti süresi fatura tarihinden itibaren başlar ve faturaya gerek vardır garanti için. O garanti belgesi diye verilen şeylerin hiçbirinde tarih yazmaz.
Bu durumda faturanın bir örneğini bilgilerini sansürleyerek verebilirsin. Ben bu şekilde birçok ürün sattım.
 
Bu durumda faturanın bir örneğini bilgilerini sansürleyerek verebilirsin. Ben bu şekilde birçok ürün sattım.
Satın alan kişi için ürünü garantiye yollaması gerektiğinde sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum. Zaten faturanın başka bir önemi de, ürünün çalıntı olmadığının göstergesi olması. Ben bir alıcı olarak mutlaka faturasını isterim ürünün. Ancak faturada adres yazsa bile konudaki arkadaşa katılıyorum, yaşadığınız yerin dibinde alışveriş yapılmamalı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı