İkinci el AM5 işlemciler neden bu kadar pahalı?

Hocam ülkede ikinci el her zaman pahalı, 2023 yılında RX 6600 sistemi sıfırdan pahalıya sattım. Geçtiğimiz hafta dolap profilim sadece fazla görüntülenme alsın diye 3000 liradan RX 570 koydum satıldı. Dükkandaki şarjlı matkapları 750'den satıp sıfırını 569'dan aldım.

Hocam ben şahsen bu yaptıklarınızı doğru bulmuyorum. Bu gibi nedenlerden ötürü 2. el ürünler olması gerekenden pahalıya satılıyor.

Iki sebebi var. Birincisi ikinci el gerçekten çok pahalı. Normal koşullarda ikinci el ürünün sıfırını yarısı üçte biri arasında olması gerekir. Sıfırı 1000 TL olan ürün 300-500 TL civarı olması gerekir.
İkinci olarak da "bu ürünün sıfırı 1000 TL ben de 950'ye koyayım belki alan çıkar ben de güncelleme yaparım" diye düşünenlerin var olması. Geçtiğimiz Eylül ayında gtx 1650 laptopu 10.000tlye sattım, sahibindene bakmasam ederi 4-5 bin olarak düşünürdüm ancak fiyatları görünce 10.000e koydum ve çokça almak isteyen çıktı. Fiyat bana uygun gelince ben de cihazı yükselttim

Bugün çıldırma durumuna geliyordum neredeyse, Sahibinden'de bir işlemci girdi piyasaya 7500F, 1 yıldan biraz fazla garantisi var vs. fiyatı da 5K normalde aynı şehirde değil ama Param Güvende açmış böyle olunca da almaya karar verdim, verdiğim teklif 4700, başta kabul etti fiyatı çekti tam satın ala bastım kart bilgileri vs. giriyorum. Son tuş kaldı uyarı verdi işlem yapmaya çalıştığınız ilanın fiyatında güncelleme oldu diye. Konuştum benden 200 lira kesiyor diyor, benden de 330 lira kesiyor zaten sistem 4.7k ya almıyorum 5K ya alıyorum. Sahibinden paşam cebine boştan 500 lira indiriyor(bence bu da bir dolandırıcılık buna da el atmak gerek). Neyse anlaşamadık ve almadım:D

Sanırsam cumaya kadar Gaming gecesini bekleyeceğim olmadı sıfır işlemci satıyorlar İstanbul'da R5 7600 6250'ye onu alacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı