İkinci El DELL 7577 Laptop Aldım

DRTR

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarı aslında 1.5 ay önce mouse+çantası ile aldım ancak hep aklımda daha iyi bir şey alabilir miydim diye bir soru işareti kaldı. Sizlerin de fikirlerini merak ediyorum.

Fiyata Logitech G300s, mousepadi, çantası ve Windows 10 Pro dahil 5400 TL
Laptop Özellikleri:
-i7 7700HQ
-Nvidia GeForce GTX1060MQ
-16 GB DDR4 2400MHz (Sodimm)
-1 TB 5400RPM HDD
-256 GB NVME SSD
-FHD 60Hz IPS Panel
-Windows 10 Pro
-Logitech G300s
-1.5 yıldan fazla garantisi vardır

Sorularım:
-Daha iyi bir laptop alabilir miydim?
-Laptopu mu bir şekilde elden çıkarıp yeni nesil i7 ve 11xx serisi ekran kartlı bir laptop almaya değer mi?
-Bu laptopla kaç yıl oyun daha kasmadan oyun oynarım?

Not: Ultra takıntım yok, GT520M'li laptopumu 7 yıl kullandım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun. Laptopu elden çıkarıp 11xx serisine geçmeye bence değmez çünkü çok dolar yükseliyor. Ultra takıntınız yoksa 4-5 sene götürür sanırım.

i7 7700HQ' dan i7 8750H' a geçme konusu ne kadar önemli sizce
Bunlar mobil işlemciler. Yani bilgisayar işlemcisi ile karşılaştırmak mantıksız olur ama ben diyeyim. İ7 8750H bildiğim kadarıyla 7700K'dan güçlü. Ayrıca çekirdek ve izlek sayısının farkı artmış. Senin işlemcin 4 çekirdek 8 izlek iken İ7 8750H 6 çekirdek 12 izlek yani Ryzen 5 2600x gibi diyebiliriz. Çekirdek ve izlek sayısının yüksek olması hem daha uzun ömürlü olması yani ileri deki oyunlar çok çekirdek gerektirirse daha iyi olacaktır hem de nesil farkı var. Aralarında ise en fazla 10 FPS fark olacaktır. İşlemciye yüklenen oyunlarda ise CS:GO, Battlefield 1 gibi oyunlarda ise 15-20 FPS fark çıkabiliyor.

Hayırlı olsun, doların haline bakınca son derece uygun bir fiyata almışsın. Onun dışında GT520M ile 7 sene geçirdiysen, bu kart ile 20 sene idare edersin. :) Şaka bir yana GT 520M çıktığı dönem için bile zayıftı. GTX 1060 ise çıkalı 2 sene oldu ve hemen her oyunu 1080P en yüksek ayarlarda sıkıntısız oynatıyor. 7700HQ ve GTX 1080 ikilisi olan dizüstü ürünler vardı yakın zamana kadar. Oyun performansı olarak hiç sıkıntı çıkarmaz işlemci sana. Ürünün sadece HDD tarafı biraz zayıf, rekabetçi oyunları ona yükleme bence. Yeni nesil ekran kartları gelene kadar doların hali nice olacak acaba. Bunu satsan aynı performansa sahip sistemi o zaman belki iki katına alamazsın.

Son düzenleme:
CrystalDiskMark6, Furmark, Cinebench R15, CPU Z bir de UserBenchMark'ın uygulamalarını kullanarak testler yaptım. Mafia 2 (Eski oyun ama) varmış onu denedim MSAA, ultra ayarlarda sıkıntı çıkmadı aldık

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı