İkinci El Ekran Kartı Alınır mı?

Neden peki hocam?
Madencilik son 1 yıldır ölü fakat 1 yıl ve üstü madencilik ihtimali fazla.
Bilgisizliğimi mazur görün anlayamadım, FurMark testinde nasıl anlaşılıyor 8 pin girişinde "koku" olayını anlamadım açar mısınız?
Furmark testi sıcaklık değerleri ve kartın fps değerlerinin karşılaştırması ile bir fikir elde edebilirsiniz. Koku olayı da madencilik kartlarında fan ve güç girişi kısmında çok arıza olur eğer hor kullanılmışsa. Uzun süre gelen sürekli akım yanmaya, güç girişinin sorunlu olmasına yol açar. Bir plastik yanık kokusu geliyorsa madencilik kartı olma ihtimali fazladır.

Ben de bir şey ekleyeyim:
Ekran kartının altında 4 tane vida var. GPU vidası ve genellikle hepsinde mühür bulunur. Mühürden kastım vida tarafı var ya yıldız olan yer onun üstüne yapışkanlı kağıt vb. takarlar. Eğer o kağıt yırtıksa veya yoksa karta önceden müdahale edilmiş demektir. Kendi kendine erimez ve düşmez. Eğer yırtıksa %100 tamir görmüştür.

Tamam da her ekran kartında yok ki benim bildiğim kadarı ile. Yanılıyor muyum acaba?

Tamam da her ekran kartında yok ki benim bildiğim kadarı ile. Yanılıyor muyum acaba?
Hocam elimden tam 6 7 tane ekran kartı geçti ve hepsinde de garanti mühürü vardı. 4 vidanın 3' ü boş bir tanesinin üstünde kağıt var. O kağıt parçası eğer yırtılmışsa ekran kartı işlem görmüş demektir. Yan sökülmüş demektir...

Hocam elimden tam 6 7 tane ekran kartı geçti ve hepsinde de garanti mühürü vardı. 4 vidanın 3'ü boş bir tanesinin üstünde kağıt var. O kağıt parçası eğer yırtılmışsa ekran kartı işlem görmüş demektir. Yan sökülmüş demektir...

Musadenizle bir resim gondermek isterim acaba alacağım ekran kartına bir yorum yapabilir misiniz?

Ekran Görüntüsü (4).png

Bana kesinlikle işlem görmemiştir denildi ve garantisi devam etmekte söylendi amma velakin mantıken o mühür yok ise garantiden geçmez değil mi?

Musadenizle bir resim gondermek isterim acaba alacağım ekran kartına bir yorum yapabilir misiniz?

Eki Görüntüle 534689

Bana kesinlikle işlem görmemiştir denildi ve garantisi devam etmekte söylendi amma velakin mantıken o mühür yok ise garantiden geçmez değil mi?
Valla hocam 30 dakika boyunca araştırdım. Mühürlü olandan göremedim. Herhalde mühürsüz. Faturası ve garantisi varsa bir problem olacağını sanmıyorum. Çünkü garantisi devam eden bir cihazın garantisini bozacak insan yoktur herhalde... Ama aldığında sağına soluna bakın. Kör alıcı olmayın....

Valla hocam 30 dakika boyunca araştırdım. Mühürlü olandan göremedim. Herhalde mühürsüz. Faturası ve garantisi varsa bir problem olacağını sanmıyorum. Çünkü garantisi devam eden bir cihazın garantisini bozacak insan yoktur herhalde... Ama aldığında sağına soluna bakın. Kör alıcı olmayın....

Anlaşıldı dediğim üzere bende arayıp sorgulamaya çalıştım ALLAH razı olsun aynı modelden sahip olan antalyadaki bir abimiz yardımcı oldu bana tahminimce bunların bu modelinde yok ama yinede sizin gibi tecrübeli insanlarda bana bu süreçte elinden geldiği kadar yardımcı oldu (yani siz :) ) çok teşekkür ederim bu tür faydalı bilgileriniz için
Ayriyetten ekleyeyimde ben şehir dışından temin ediceğim kartı.

Nasıl emin olabilirim herhangi bir şeyin eksik veya arızalı olmadığından?
Nasıl kör alıcı olmam?
Başka nelere veyahut neye dikkat etmem gerekir?
Rica etsem başlıca bir acıklayabilirmisiz.

Ee benim sistemde şu an kotü bir anakart var GeForce GT 420 var 2 GB ben simdi gefotce GT 730 alacağım 4 GB 2. elmi alayım yoksa sıfır mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı