İkinci el ekran kartları güvenilir mi?

329490

Hectopat
Merhabalar;
Ben internetten ikinci el RX 460 almak istiyorum. Satıcı açıklamasında kesinlikle mining yapılmamıştır gibi şeyler yazıyor.
Eğer mining yapılmışsa nasıl anlaşılır? Cevaplarınızı bekliyorum.

Satıcı kesinlikle yapılmamıştır diyebilir ama mining yaptığının da anlaşılması gibi bir durum yok, yaptıysa da anlayamazsın. İkinci el ekran kartı alacaksan, kartı test ederek alman gerek, kartın sürücüleri yüklü olmalıdır. Örneğin karta furmark testi yaparsın ekranda bozulmalar oluyor mu diye bakabilirsin, onun haricinde kartın temizliğine bakabilirsin, test edip bir sorun çıkmadıysa ve aldıktan sonraki günler de kartın bozulabilme ihtimalini göze almalısın, çünkü satıcı sana çalışan mal verdim diyecektir ve iadesi olmaz.

İkinci el donanım sokaktan bulduğunuz çiğnenmiş sakız gibidir.
İyi araştırmanız lazım. Mining yapılan kartların performansları "decay" (azalıyor) oluyor. Bechmark yapıp aynı GPU'yu kullanan benzer sistemler ile puanlarını karşılaştırabilirsiniz.

Ekran karti performans kaybi muhabbeti yillardir yapiliyor, buna dair bir kaynak goremedim aksine surada yapilmis testler var, performans ayni. Kartin omrunun azalmasi konusunda bir bilgim yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Surada da bir muhendisin cevabi var:

Ekran karti performans kaybi muhabbeti yillardir yapiliyor, buna dair bir kaynak goremedim aksine surada yapilmis testler var, performans ayni. Kartin omrunun azalmasi konusunda bir bilgim yok.

Surada da bir muhendisin cevabi var:

Normal kullanımda çok da bir kayıp oluşmuyor. Ancak Mining gibi kartın suyunun sıkıldığı bir işlemde belki 10 yıl çalışabilecek kart 1. yılın sonunda cortlayabiliyor(!).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı