İkinci el GTX 970 vs R9 390

Daha fazla  
Arkadaşlar 2 yıldır PS4 kullanıyorum. Ancak artık bilgisayara geçmek istiyorum. Bunun için 3000 TL civarlarında PC toplamak istiyorum. Normalde sıfır GTX 1050 Ti alacaktım. Ancak sonra GTX 970'in ikinci elini almaya karar verdim. Malum performans farkı 15-20 FPS ve bu az bir fark değil. Ancak sonra acaba R9 390'mı alsam diye geçirdim. Ancak ikisi arasından seçimi yapamadım. R9 390 cidden sesli çalışan bir kart. Kuzenimden biliyorum bunu ve ben ekran kartının sesli çalışmasını istemiyorum. Çünkü her zaman kulaklık kullanmıyorum. Normalde bilgisayarlardan falan yaşım küçük olsa bile baya iyi anlarım. Ancak size de bir danışmak istedim. Sizce hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki R9 390 kuzenimde var. Kartın ısı değerleri 80-85 arasında değişiyordu. Bu sıcaklıklarda da fan devri arttığı için çok ses yapıyordu. Ancak R9 390, GTX 970'den bazı oyunlarda biraz daha performanslı. Sizce biraz daha performans mı? Yoksa daha sessiz ve daha az ısınan bir kart mı?

Mesajımda belirttiğim konulara açıklık getirirseniz daha net çıkarımlar yapabiliriz ama genel bir değerlendirme yapacak olursak GTX 970 daha verimli bir kart.

Pardon sorularınızı cevaplamayı unutmuşum. :) Şuan sadece ön karar aşamasındayım. Ancak biraz baktım ve R9 390 fiyatları biraz daha pahalı. Ancak "GTX 980 mi alsam?" diye düşünmüyor değilim. Çünkü GTX 980, R9 390 ile aynı fiyatta imiş. Bu yüzden şuan R9 390'ı aklımdan silmiş durumdayım. Büyük bir ihtimalle GTX 970 veya GTX 980 alıcam. Sizce hangisini alayım?

Pek fazla alternatif yok bu bütçeye. Ya güvenilir ikinci el GTX 970 veya bulursanız GTX 980 alın ya da sıfır GTX 1060 3 GB modellere bakın. İkinci el piyasasında dikkatli olmanızda fayda var. Üst düzey Galax HOF GTX 970 gibi modellere de bakabilirsiniz ikinci elde.

Pek fazla alternatif yok bu bütçeye. Ya güvenilir ikinci el GTX 970 veya bulursanız GTX 980 alın ya da sıfır GTX 1060 3 GB modellere bakın. İkinci el piyasasında dikkatli olmanızda fayda var. Üst düzey Galax HOF GTX 970 gibi modellere de bakabilirsiniz ikinci elde.

Bütçemi 1200 TL'ye indirmek zorundayım. Bunun için GTX 970 alacağım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı