İkinci el Hesap Satışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
İkinci el satışlarda pek çok yüksek seviye Steam hesapları satılmakta. Bunlar hakkında küçük bir tavsiye ve bilgi vermek istedim.
Aldığınız ya da alacağınız Steam hesaplarıyla eğer sahibi tarafından banka kartı veya kredi kartı ile alış-veriş yapıldıysa, hesabı çok basit bir ticket ile hesap geri alınabiliyor (hesabın mobil guardını, e-posta adresi ile birlikte değiştirseniz bile). Bunun sebebi hesabın sahibini korumak. Çünkü o kadar para verip hesaba bir sürü oyun ekledikten sonra elimizden puf diye uçmasını istemeyiz. Ve tabi ki, bu yöntemi dolandırmak için kullanan birçok insan var. Bunlara dikkat etmenizi öneririm.

Ayrıca mod arkadaşlara bu konuya bir çözüm bulmalarını istemekteyim.

Steam hesap satışlarının engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi çok basit bir ticket ile hesap geri sahibine iletilmekte. Birçok arkadaşın bu yöntem ile dolandırılmasını istemem.

Benim şahsi fikrim hesabı satan kişinin ödemeyi aldıktan sonra hesabı verirken güvenlik bilgileri ve diğer bilgileri paylaşmalı. Örneğin ben telefon faturamın ödenmesi koşuluyla LoL hesabımı satıyordum. Hesabım çalındı :D Neyse ki hesabı açarken ilk aldığım şampiyon, en çok oynadığım şampiyon gibi kritik bilgileri bildiğimden kolaylıkla geri aldım. Bu tarz bilgiler hesap satışında alıcıya da bildirilmeli. Bu dolandrıcılığı en aza indirir en azından.

Hesap satışları yasal değil zaten. Aklı olan da tanımadığı bir insandan para verip hesap almaz. İlandaki metin ve görselleri toplayıp kanıt haline getirip desteğe atsan, satan kişilerin hesapları kalıcı olarak kapatılır zaten.

Benim şahsi fikrim hesabı satan kişinin ödemeyi aldıktan sonra hesabı verirken güvenlik bilgileri ve diğer bilgileri paylaşmalı. Örneğin ben telefon faturamın ödenmesi koşuluyla LoL hesabımı satıyordum. Hesabım çalındı :D Neyse ki hesabı açarken ilk aldığım şampiyon, en çok oynadığım şampiyon gibi kritik bilgileri bildiğimden kolaylıkla geri aldım. Bu tarz bilgiler hesap satışında alıcıya da bildirilmeli. Bu dolandrıcılığı en aza indirir en azından.
Konumda bahsettiğim gibi, Steam guard kurtarma kodundan, Steam guard, e-posta adresi ve telefon numarası değiştirilse bile tek bir kredi veya banka kartı ile alış-veriş yapıldıysa, kredi ve banka kartının kendinin olduğunu ispatlıyorsun ve hesap sahibine geri iletiliyor. Bana göre bu çok büyük bir açık.
Ayrıca bu dediklerimi teyit etmek için Steam hesap ayarlarına gidip, Steam satın alma geçmişinden kontrol edebilirsiniz. Bütün aldıklarınız, etkinleştirdiğiniz oyun kodları burada tutulmakta. Bu konuda demek istediğim Steam hesabı tamamen "Kişisel" bir hesaptır. 🙂

@Sefa Yıldırım İlan ve satış konusunda haklısın. Hesap alışverişi yasal olmadığı için Steam'in burada bir açığı söz konusu değil, kullanıcılar kullandıkları platformun kurallarını okusa sorun kalmayacak. Yani herhangi bir açık yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı