İkinci el iPhone alınır mı?

Başka çareniz yoksa alın o halde ancak başka telefonları da araştırmanızı öneririm.

Çarem olsa Android telefona yönelirim o konuda bir problem yok. Fakat dediğim gibi 2-3 sene kullanacağım bir telefon için 17-18.000 TL gibi paralar vermek bana mantıklı gelmiyor. Halihazırda kullandığım bilgisayarın parçalarını da satıp yenileyeceğim için bu ufak farklar bana yardımcı oluyor.

Merhaba, yaklaşık 2-3 ay sonra telefon değişmeyi planlıyorum. Normalde sıfır Samsung A35 alacaktım fakat ikinci el iPhone almak gibi bir fikir aklıma geldi. Bütçem 11-12 bin TL civarında. Bana 2-3 sene sıkıntısız götürebilecek bir iPhone önerisi verebilir misiniz?

Şu an 18 yaşında mezun bir öğrenci olarak 11 kullanıcısıyım telefonumdan memnunum Allah var hala 2-3 sene gideri var gibi bana kalırsa ama tek sorunu artık güncelleme almayacak olması iOS 18 yani şu an aldığı güncelleme ile miladını doldurmuş oldu IPhone'lerde sürümünüz uygun değil hatası alırsın uygulamalarda tek sorunu bu IPhone'lerin destek kesileceği için bir de telefona bazen güvenlik güncellemesi bile o destek biten telefonlara yani anca 3-5 ayda bir geliyor insaflarına kalmış yazın Allah nasip ederse hemşireliği kazanırsam üniversite'ye gidiş geliş için motor alıp hem de iPhone 11'i verip üstüne bir miktar koyup 13 ile telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum pil yüzdem 93'lerde ama kesinlikle alma önermem 13 aşağısı ölü gibi artık gerçi Türkiye'de iPhone kullananların yarısı 6S falan kullanıyor bilemedim hocam idealiniz ne ise onu alın benim kanaatim almamanız yönünde gidin S22 S23 alın daha iyi ben 13 almazsam öyle yapacağım bu arada ikinci el almanızı öneririm sıfırdan farkları gram yok bence ya dış kasasına ekranı değişmiş mi ona dikkat edin özellikle iPhone alacaksanız tabii onun dışında sıfır alınmaz ya bence hem aşırı pahalı.

Çarem olsa Android telefona yönelirim o konuda bir problem yok. Fakat dediğim gibi 2-3 sene kullanacağım bir telefon için 17-18.000 TL gibi paralar vermek bana mantıklı gelmiyor. Halihazırda kullandığım bilgisayarın parçalarını da satıp yenileyeceğim için bu ufak farklar bana yardımcı oluyor.

Android'lerde 17-18'e bu arada ikinci el güzel cihazlar var hem 2-3 sene kullanacağınız cihazlar şu an iPhone 11 ve iPhone 12 modelleri onu söyleyeyim öncelikle illa iPhone alacaksanız 13 alın aşağısı artık kurtarmıyor günümüz dünyasında özellikle bir de ikinci el iPhone 11'ler hala pahalı hocam temizleri pili %100 olanlar genelde 17-18 arası öyle diyeyim ki bu telefonlara iOS 18 yani bu güncellemeden sonra güncelleme gelmeyecek.

Son düzenleme:
Şu an 18 yaşında mezun bir öğrenci olarak 11 kullanıcısıyım telefonumda memnunum aslında hala gideri var ve güncelleme geliyor ama 1 sene içinde yani iOS 18 sonrası destek kesileceği için yazın Allah nasip ederse hemşireliği kazanırsam üniversite'ye gidiş geliş için motor alıp hem de iPhone 11'i verip üstüne bir miktar koyup 13 ile telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum pil yüzdem 93'lerde ama kesinlikle alma önermem 13 aşağısı ölü gibi artık gerçi Türkiye'de iPhone kullananların yarısı 6S falan kullanıyor bilemedim hocam idealiniz ne ise onu alın benim kanaatim almamanız yönünde gidin S22 S23 alın daha iyi ben 13 almazsam öyle yapacağım.

Benim şu an üniversiteye gitmeme 2 sene falan var nasip olursa. Üniversiteye kadar idare etmesi için Apple telefon almak istiyorum. Android alsam o 2 senede stabilitesini korur mu bilmiyorum. Şu an Redmi 10 2022 kullanıyorum ve 1.5 seneye aşkın bir süredir elimde. 6 aydan sonra telefon arayüzünde takılmalar donmalar başladı şu anda da güncelleme almıyor. Genlelde Apple telefonlarda bu tür sorunlarla karşılaşılmıyor. Eğer 2-3 sene idare edecekse ikinci el iPhone XS Max ya da 11 kullanmak isterim.

Şu an 18 yaşında mezun bir öğrenci olarak 11 kullanıcısıyım telefonumdan memnunum Allah var hala 2-3 sene gideri var gibi bana kalırsa ama tek sorunu artık güncelleme almayacak olması iOS 18 yani şu an aldığı güncelleme ile miladını doldurmuş oldu IPhone'lerde sürümünüz uygun değil hatası alırsın uygulamalarda tek sorunu bu IPhone'lerin destek kesileceği için bir de telefona bazen güvenlik güncellemesi bile o destek biten telefonlara yani anca 3-5 ayda bir geliyor insaflarına kalmış yazın Allah nasip ederse hemşireliği kazanırsam üniversite'ye gidiş geliş için motor alıp hem de iPhone 11'i verip üstüne bir miktar koyup 13 ile telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum pil yüzdem 93'lerde ama kesinlikle alma önermem 13 aşağısı ölü gibi artık gerçi Türkiye'de iPhone kullananların yarısı 6S falan kullanıyor bilemedim hocam idealiniz ne ise onu alın benim kanaatim almamanız yönünde gidin S22 S23 alın daha iyi ben 13 almazsam öyle yapacağım bu arada ikinci el almanızı öneririm sıfırdan farkları gram yok bence ya dış kasasına ekranı değişmiş mi ona dikkat edin özellikle iPhone alacaksanız tabii onun dışında sıfır alınmaz ya bence hem aşırı pahalı.

Android'lerde 17-18'e bu arada ikinci el güzel cihazlar var hem 2-3 sene kullanacağınız cihazlar şu an iPhone 11 ve iPhone 12 modelleri onu söyleyeyim öncelikle illa iPhone alacaksanız 13 alın aşağısı artık kurtarmıyor günümüz dünyasında özellikle bir de ikinci el iPhone 11'ler hala pahalı hocam temizleri pili %100 olanlar genelde 17-18 arası öyle diyeyim ki bu telefonlara iOS 18 yani bu güncellemeden sonra güncelleme gelmeyecek.

İşte 12-13 gibi bütçelere temiz iPhone bulmakta samanlıkta iğne aramak gibi. Bu bağlamda XS Max benim için doğru tercih olacakmış gibime geliyor. 2-3 sene götürse yeterli.

Benim şu an üniversiteye gitmeme 2 sene falan var nasip olursa. Üniversiteye kadar idare etmesi için Apple telefon almak istiyorum. Android alsam o 2 senede stabilitesini korur mu bilmiyorum. Şu an Redmi 10 2022 kullanıyorum ve 1.5 seneye aşkın bir süredir elimde. 6 aydan sonra telefon arayüzünde takılmalar donmalar başladı şu anda da güncelleme almıyor. Genlelde Apple telefonlarda bu tür sorunlarla karşılaşılmıyor. Eğer 2-3 sene idare edecekse ikinci el iPhone XS Max'ya da 11 kullanmak isterim.

Ya şöyle ben 12.sınıfta bir eşeklik yapıp 11 aldım arkadaşım Z Flip al dese de dinlemedim paramda vardı ya yalan yok iyi telefon 11 hala hakkını yemeyeyim ama güncelleme gelmeyecek mesela sen 11 aldın diyelim üniversiteye kadar 2 sene kullandın diğer 4 sene ne yapacaksın hocam bunu da düşünerek bir telefon al eğer seni üniversitede bile götürsün istiyorsan S23 falan al ikinci el 23-27 bin arası bari 1 kere al ama temiz al ve seni götürsün ben öyle çok telefon değişen birisi değilim ölene kadar kullanıyorum ama güncelleme desteği de çok önemli Instagram kullanıyor musun bilmiyorum benim için sorun değil ben kullanmıyorum ama sen mesela kullanıyor isen o 2 sene içinde uygulamaya sürekli güncelleme gelecek ve daha üst iOS sürümü isteyecek ki iOS 18 şu an en son sürüm amma ve lakin ne kadar götürür kestirmek zor bir de Apple artık eski telefonlarını yavaşlatıyor her güncellemede yavaşlatmasından kastım A12 çipi yani işlemcisi o güncellemeyi kaldıramıyor ve telefonda donma kasmalar pilin çabuk bitmesi bataryanın ölmesi gibi sebepler ortaya çıkıyor bu yüzden bile bir - bence iPhone 11 en alt 13 al çok istiyorsan bence ve biraz daha biriktir derim tavsiyem iyi telefonlar çünkü 30 binden başlıyor genel olarak dediğim gibi alacaksan tam al.

Benim şu an üniversiteye gitmeme 2 sene falan var nasip olursa. Üniversiteye kadar idare etmesi için Apple telefon almak istiyorum. Android alsam o 2 senede stabilitesini korur mu bilmiyorum. Şu an Redmi 10 2022 kullanıyorum ve 1.5 seneye aşkın bir süredir elimde. 6 aydan sonra telefon arayüzünde takılmalar donmalar başladı şu anda da güncelleme almıyor. Genlelde Apple telefonlarda bu tür sorunlarla karşılaşılmıyor. Eğer 2-3 sene idare edecekse ikinci el iPhone XS Max'ya da 11 kullanmak isterim.

İşte 12-13 gibi bütçelere temiz iPhone bulmakta samanlıkta iğne aramak gibi. Bu bağlamda XS Max benim için doğru tercih olacakmış gibime geliyor. 2-3 sene götürse yeterli.

Hocam XS Max'e bulaşmayın çok ciddiyim 11'inde altı öyle düşünün yani çevrenizde kaç kişi iPhone kullanıyor hocam ve genel olarak 6S veya 11 mi çünkü ben Türkiye'de sürekli ya 11 ya 13 görüyorum bir de bana kalırsa iPhone alınmaz IPhone'den yapay zekası daha iyi telefonlar var her anlamda + bence bu ki adı var IPhone'nin parça kalitesininde Samsung seviyesinde olduğu söylenemez bence bir de Apple'ın ürünlerinin fiyatı gereksiz pahalı Amerika'da olsan al derdimde Türkiye'de Android candır hem iyi tarafından düşün nostalji yaşamak istersen Google Play'den silinen Gameloft oyunlarını falan oynamak istersen APK ile bile indirebiliyorsun ücretsiz şekilde IPhone'da böyle bir özellik yok maalesef ve App Store aşırı pahalı ve bu da - bir sebep daha.

Ya şöyle ben 12.sınıfta bir eşeklik yapıp 11 aldım arkadaşım Z Flip al dese de dinlemedim paramda vardı ya yalan yok iyi telefon 11 hala hakkını yemeyeyim ama güncelleme gelmeyecek mesela sen 11 aldın diyelim üniversiteye kadar 2 sene kullandın diğer 4 sene ne yapacaksın hocam bunu da düşünerek bir telefon al eğer seni üniversitede bile götürsün istiyorsan S23 falan al ikinci el 23-27 bin arası bari 1 kere al ama temiz al ve seni götürsün ben öyle çok telefon değişen birisi değilim ölene kadar kullanıyorum ama güncelleme desteği de çok önemli Instagram kullanıyor musun bilmiyorum benim için sorun değil ben kullanmıyorum ama sen mesela kullanıyor isen o 2 sene içinde uygulamaya sürekli güncelleme gelecek ve daha üst iOS sürümü isteyecek ki iOS 18 şu an en son sürüm amma ve lakin ne kadar götürür kestirmek zor bir de Apple artık eski telefonlarını yavaşlatıyor her güncellemede yavaşlatmasından kastım A12 çipi yani işlemcisi o güncellemeyi kaldıramıyor ve telefonda donma kasmalar pilin çabuk bitmesi bataryanın ölmesi gibi sebepler ortaya çıkıyor bu yüzden bile bir - bence iPhone 11 en alt 13 al çok istiyorsan bence ve biraz daha biriktir derim tavsiyem iyi telefonlar çünkü 30 binden başlıyor genel olarak dediğim gibi alacaksan tam al.

Haklısın ağabey tavsiyelerin için sağ ol teşekkürler

Haklısın ağabey tavsiyelerin için sağ ol teşekkürler.

Rica ederim sen kendi kararını ver yine biz sadece burada anonim kullanıcılarız yüz yüze bile seni göremiyoruz sende bizi ekran arkasındakilere kulak ver ama her dediklerini de yapma kendi kararlarını verebilecek yaşta olduğunu düşünüyorum ama biz sadece tavsiye verdik bence alma 11 ve XS Max gibi telefonları zaten anlamışsındır az çok bunlar yerine S23 al üniversitede bile götürür o derece.

@akifms
Hocam burada tercih ve alım satım faktörleri bir arada oluyor ben kendim alım satım işini yapıyorum bana soracak olursanız piyasası durgunluk muhabbeti kesinlikle doğru eğer bu düşünceniz varsa zaten Android tarafına çok yanaşmayın ama alım satım derdiniz yoksa da uyguna çok daha iyi cihazlar olabiliyor piyasası sabit olmadığı için hızlı satmak isteyenler acayip fiyat kırıyorlar öyle olduğunda yapıştırın derim (örnek vereyim 12K'ya server kayıtlı S22 Ultra alıp 16K'ya satmıştım bence 12'ye bedavaydı telefon). İkinci ele de karşı değilim cihaz temiz ve düzgün olduğu sürece (her şey için geçerli kendimde kullandığım bilgisayar telefondan tutun arabaya kadar ikinci eller hep) ikinci el olması şahsen hiç sorun değil hatta daha ucuz olduğu için daha iyi (hatta işime yaramayan bir şeyininde bozuk olmasını tercih ederim, daha da ucuz olacaktır) bile bence. Apple veya Android tarafı fark etmeksizin alacağınız cihazın ömrü her şekilde benzer olacaktır. iPhone 13 altı artık kurtarmıyor konusuna da tamamen karşıyım hatta iddia ediyorum 8-9K civarına alınacak (ekran orijinal olsun ve FaceID çalışsın geriye kalan kondisyonu ucuza toplanır fiyatına göre) bir Xs Max ve değiştirilerek takılan yüksek kapasiteli bir pil 33K para biriktirip bekleyip (25 olsun hadi ikinci el aldık) iPhone 13 almanızdan çok daha memnun bırakacaktır çünkü cihazın kullanım ömründen kaynaklı olarak zaten +2-3 yıl için Xs Max'in üzerine %130'a yakın para veriyorsunuz 11 için düşündüğümüzde bile %80-%110 gibi bir fazla para vermiş olacaksınız. İnanın bana bir cihazın 3 sene idare edecek olması şahsen 2 katı paraya 5 sene idare edecek olmasından daha iyi çünkü ürün zaten kullandıkça eskiyecek hiçbir şey olmazsa pilini değiştirmeniz gerekecek yarı kullanımında ki iPhone 13 zaten şuan 3,5 yaşınca olan bir cihaz; o baz alındığı için iPhone 13'den ilerliyorum bu arada. Normalde eski hatta güncelleme desteğini yitirecek bir modeli önermek mantıklı değil ve hem Xs serisi hem 11 serisi bunun ucunda bende biliyorum ama cihazlar eski olduğu için bazen (özellikle hor kullanılanlar) ucuza denk geliyor tamiriyle birlikte piyasasının rahat 3-4K altında oluyorlar (başka örnek vereyim kendimden ahizesiyle titreşim motoru çalışmayan ve arka camı kırık iPhone 11'i 6500K'ya alıp 1250 TL'ye tamirini gerçekleştirdim ve bu benim mesleğim bile değil ek para kazanmak için yaptığım bir şey; satarkende söyledim değiştiğini ancak bu cihaz 12500'e gitti mesela. Neden bu şekilde ucuz bir cihazı uyguna almayasınız diye düşünüyorum evet cihazlar eski ama bu sebeple de ucuzlar) hiç kaçırmayın özellikle öylesini.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı