İkinci el işlemci alınır mı?

BroceV

Hectopat
Arkadaşlar i5 6500'ü 575 TL gibi ucuz bir rakama ikinci el buldum. Sizce herhangi bir sıkıntısı var mıdır? Yani 2. el işlemcide ne gibi bir sıkıntı çıkabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciler en zor bozulan parçalardır 2.el işlemcide alınır testlerini yaptırır isen.
Aynı fikirde değilim. İşlemciler de pinler sıkıntılı olabiliyor ikinci el alım-satımlarında.
İntel Core İ5 6500 soket 1151 6.nesil - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 767849725 Eğer bulduğun ikinci el işlemci bu ise bir fotoğraf iste çünkü hiç fotoğraf yok, telefonla ara konuş.
Stock fanı varmış toplu satıyormuş elinde on tane varmış(yazdığına göre).
Kasanı götürürsün işlemciyi denersin benchmark değerlerini atarsın foruma alıp alınamayacağını söyleriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciler nadiren bozulur. Eğer alacağınız kişi işlemcinin üzerinde zıplamadı ise sorun yaşamazsınız. Test ederek alabilirsin. Alınmaması için bir sebep yok. Bence i5 6500 alınmaz. Çekirdek sayısı falan sıkıntı. O fiyata Ryzen 5 1600 12NM alınabiliyor.

Dostum, deneyip alabiliyorsan alabilirsin. İşlemci bence en son sıkıntı çıkarabilecek parçalardan. Yani anakarta bir kere taktığında kolay kolay hasar veremezsin.(Fiziksel olarak.) Bu sebeple, bilgisayarına tak. Test et. Pinlerde sorun yoksa sistem sorunsuz çalışacaktır zaten :) .

Aynı fikirde değilim. İşlemciler de pinler sıkıntılı olabiliyor ikinci el alım-satımlarında.
İntel Core İ5 6500 soket 1151 6.nesil - İşlemci ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 767849725 Eğer bulduğun ikinci el işlemci bu ise bir fotoğraf iste çünkü hiç fotoğraf yok, telefonla ara konuş.
Stock fanı varmış toplu satıyormuş elinde on tane varmış(yazdığına göre).
Kasanı götürürsün işlemciyi denersin benchmark değerlerini atarsın foruma alıp alınamayacağını söyleriz.
E bende zaten test ederek al dedim :).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı