Hocam bilgim olsa sormazdım zaten. Kusura bakma.Xeon işlemci alıyorsun yıpranmış olabilir mi? Diyorsun?
Overclock durumunu sor.
Satan arkadaşa OC ve OV işlemi yapılmış mı onu sor, yapılmış ise hangi soğutucu ile soğuttuğunu sor. Boşta ve yükte olan sıcaklıkları da sor OC'yi sormuşken.
Bu zamana kadar bozulan işlemci duymadım (dizüstü hariç). Muhtemelen bir sorun yaşamazsınız.
Prime95 ve OCCT testi yapın.
İşlemci pinlerini kontrol et ve stres testi yap sıcaklık değerleri normal ise bir sorun yoktur. İşlemciler fiziksel zarar almadan kolay bozulmazlar. Ben de çok kez ikince al aldım. Ki bugün kü topladığım sistemdeki işlemci de ikinci el. Sorunla karşılaşmadım hiç. Ve ikinci el herhangi bir parçadaki püf nokta şudur: Eğer ki alacağın parçanın kutusu duruyorsa kullanan kişi o parçaya iyi bakmıştır.
Kontrol etmeden almayın, Prime95 gibi işlemci testlerini yapın, yük altındaki sıcaklığını inceleyin.
Stok soğutucu ile uzun süre kullanmadıysa sorun yaşamazsın muhtemelen. Çalıştığına dair video vs atsa yeterlidir diye düşünüyorum. Ama anakartın overclock desteklemiyorsa X3470 almanda fayda var. 2.5GHz çok düşük kalıyor bu sokette.
Peki işlemci değişimi sonrası BİOS sürüm güncellemesi gerekir mi?İş görür sanırım o anakart da ne kadar overclocklanıyor bilmiyorum.
Asus'un sayfasına baktığımda anakartım için Windows 10 BİOS sürümü bulunmuyor. Sorun teşkil eder mi?@Odinci41 görüntü gelmezse gerekir. Ama gerekeceğini sanmıyorum.
İşlemciyi satın aldım problemsiz çalışıyor. Ancak OC yapılmıyor anakartımdan dolayı.Bilemiyorum.
Aslında BİOS güncelledikten sonraHayırlı olsun. X3470 alsan daha iyi olurmuş overclocka müsaade etmiyorsa anakartın. Bir 2.50GHz diğeri 2.93 aradaki fark performansı etkiliyor düşük GHz'lerde.
BIOS güncellenmesi lazım. USB ile dene.Aslında BİOS güncelledikten sonra
Jumperfree Configuration bölümü geliyormuş. Ama benim işletim sistemi win 10 olduğu için güncelleyemiyorum
Asus sitesinden baktığımda Windows 10 için görünmüyor.BIOS güncellenmesi lazım. USB ile dene.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.