İkinci El Konularında Satış Baltalama

Pantheon

Megapat
Katılım
10 Ağustos 2012
Mesajlar
9.254
Makaleler
159
Çözümler
21
Yer
Bursa-İnegöl
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Pc Doktoru
Profil Kapağı
1524814261
İkinci el bölümündeki ilanlara alıcı olmayan kullanıcıların mesaj yazması yasaktır.

Sadece alıcı fiyatta değişiklik isteyebilir.

Alıcı olmadığı halde ilanlara müdahale etmeye çalışan kullanıcılar önce 1 ay, sonra 3 ay, daha sonra 6 ay ve en son 1 yıl olmak üzere ikinci el bölümünden uzaklaştırılırla

Bu yakın zamanda çıkarılan bir kural sanıyorum. Bu koca sitede en sevmediğim olay bu oldu. İlan baltalamak diyorlar, kesinlikle alakası yok.

Demin gezdim biraz, adam listeyi yapmış fiyat yazmış. Direkt Sinerji'ye girdim, oradaki bütün parçaları seçtim. 1200TL aşağısı çıktı. Bakın bunlar bir de sıfır fiyatları he, adam 2. el sattığının farkında değil sanıyorum. Ama bu yukarıdaki olay yüzünden yazamıyoruz bile. Millet kazıklansın o zaman. Biz burda izleyelim mi? Zoruma gidiyor şahsen. Bir de yazmış ilan baltalayanı şikayet edicem falan. Allah'ım sen sabır ver.
 
Yani ben de şimdi gördüm bu kuralı. Bazen denk geldiğim de bakıyorum, parçaların 2.eli ne kadar diye. Ama dediğin gibi bazı arkadaşlar 1300 lira olan ürünü 1 yıl kullanıp 1250 liraya koymuş. Şimdi burada 2 seçenek var. Ya arkadaş ürününün tam değerini bilmiyor, ya da biliyor ama okutabilirim belki diyor. Biz şimdi bu tür konulara fiyata revize şart gibi cümleler kuramayacak mıyız? Sahibinden.com gibi şuan stokta olmayan Vatan Bilgisayar ürününü koyup 1300 liralık ürünü 2000 gösterip, 1500 liraya satanlara bile yorum yapamayacak mıyız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi bir kural.
Çünkü kimse kimseye zorla mal satmıyor.
Fiyat hoşuna gitmezse almazsın.
Pazarlık için özel mesaj atarsın.
Tabi "dh ölücüleri" buraya da tasallut edemeyecekleri için onları üzebilir.

Özel mesaj atma kalktı diye biliyorum bu forumda. Haliyle adamla nasıl pazarlık edeceğim? Az önce bir konu açtım mesela. Galaxy buds tekini kaybettim satan var mı diye konu açtım kapatıldı ve 1 ay ceza yedim.
 
Alıcı biraz aklını kullanırsa kazıklanmaz.
Herkesin PC bilmesi zorunlu değil. Herkes SSD ne? Ekran kartı ne? Çok iyi bilmek zorunda değil siz insanlari kaziklayip buna ticaret diyorsunuz.
O zaman ben de senin kapın açık iken evine gireyim çalayım bir iki şey. Aklını kullanıp kitleseydin kapını.
 

Geri
Yukarı