İkinci el lazer yazıcı mı yoksa sıfır kartuşlu yazıcı mı?

• Konuyu başlatan Ayrna
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 1.493

Ayrna

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu sene LGS sınavım var o sebeple internetten soru çıkarttıracağım. Özellikle MEB'in kazanım sorularını çıkarttıracağım. Sorularda renk önemli olabiliyor o sebepten ötürü renkli almayı düşünüyorum. Yazıcı olarak ya mürekkep püskürtmeli ya da lazer alacağım. Bu arada aylık 200-300 arası kağıt çıkarttırırım diye düşünüyorum ürünün 1 yıl dayanması lazım bu şartlara. Şu ürünler ilgimi çekti:

Mürekkep püskürtmeli olan: Canon Dolan KartuÅlu E414 Yazıcı Tarayıcı Fotokopi Fiyatı, Yorumları - Trendyol bu ürünün avantajları: Bildiğim kadarıyla mürekkep püskürtmeli yazıcılar daha kaliteli baskı veriyorlar. Bu ürünün diğer mürekkep püskürtmeli yazıcılara avantajı da tıpalı kartuş kullanıldığı için daha az maliyetli oluyor.

Lazer yazıcı 1:https://www.sahibinden.com/ilan/iki...mleri-hp-renkli-lazer-yazici-1202606262/detay satıcının belirttiğine göre arka kapak uyarısı veriyormuş kendisi ataş ile sorunu çözmüş. Ve mavi renkler biraz soluk oluyormuş. İkinci el olması biraz güven problemi yaşatıyor çünkü Bursa'da değilim kargolatacağım alırsam.

Lazer yazıcı 2:https://www.sahibinden.com/ilan/iki...lp-620nd-renkli-lazer-yazici-1202285099/detay satıcı sorunsuz olduğunu söylemiş. Yine aynı şekilde kargolatmayı düşünüyorum bunu alırsam.

Başta da söylediğim gibi yazıcının aylık 200-300 sayfaya dayanması önemli. Renkli olmasını istiyorum. İkinci el alırsam sorun çıkar mı, nelere dikkat etmeliyim söylerseniz çok güzel olur. Sizin de kendi önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Attığım linklerdekilerin renkli olduğu söylenmiş satıcı tarafından. Ayrıca evet var. Kırtasiyeden aldığımız renkli çıktı renkli lazer yazıcı ile çekiliyor. Zaten o sebeple ucuz.

Bende siyah beyaz lazer yazıcı var. Gayet yeterli şu an bendeki HP lazerjet P1102 eskidi artık ama memnunum şahsen ben. Lazer de alınabilir mürekkepli alırsanız daha sık mürekkep almanız gerekir. Fakat sıfır daha iyi gibi.

Bende siyah beyaz lazer yazıcı var. Gayet yeterli şu an bendeki HP lazerjet P1102 eskidi artık ama memnunum şahsen ben. Lazer de alınabilir mürekkepli alırsanız daha sık mürekkep almanız gerekir. Fakat sıfır daha iyi gibi.
Bana mürekkep püskürtmeli olan daha avantajlı olur gibi geldi. Tıpalı olduğu için maliyeti de çok olmaz diye düşünüyorum. Tek korkum aylık 200-300 sayfayı kaldıramayıp bozulması.

Bana mürekkep püskürtmeli olan daha avantajlı olur gibi geldi. Tıpalı olduğu için maliyeti de çok olmaz diye düşünüyorum. Tek korkum aylık 200-300 sayfayı kaldıramayıp bozulması.

Aylık 200 300 sayfa çok fazla değil mi hocam? Öyleyse yetmeyebilir dediğim gibi lazer daha uzun dayanır ama o da duman cikarir bende öyle oluyor 6 sayfa art arda basınca. Size kalmis seçim. Eğer mürekkep sıkıntı olamayacaksa mürekkepli alınabilir.

Aylık 200 300 sayfa çok fazla değil mi hocam? Öyleyse yetmeyebilir dediğim gibi lazer daha uzun dayanır ama o da duman cikarir bende öyle oluyor 6 sayfa art arda basınca. Size kalmis seçim. Eğer mürekkep sıkıntı olamayacaksa mürekkepli alınabilir.
Bilemiyorum 200-300 sayfa abartmış olabilirim. Ama biraz dayanıklı olması benim için önemli. Örneğin MEB kazanım sorularında 105 soruluk bir ünite vardı 60 sayfaydı ondan yola çıktım.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...lp-620nd-renkli-lazer-yazici-1202285099/detay Şu aleti almak mantıklı olabilir ama sorunluysa ya da kargolanırken kırılırsa diye korkuyorum.

200-300 sayfa aylık olarak neredeyse hiç bir şey değil. Eğer sıfır olarak mürekkep tanklı bir yazıcı alabiliyorsanız mantıklı, ama kartuşlu yazıcı almak çok mantıksız şu anda. Kartuşlu yazıcı yerine 2. el aynı fiyatlarda mono lazer bakılabilir. Ayrıca 2000TL civarına alacağınız ikinci el renkli lazerler çok sağlıklı olmayacaktır diye düşünüyorum, bulabilirseniz daha temiz mono lazer yazıcı bulmaya çalışın. Veya kafam rahat olsun derseniz 0 olarak Mürekkep Tanklı modellere bakabilirsiniz.

Kısacası kartuşlu modellere hiç bulaşmayın.

200-300 sayfa aylık olarak neredeyse hiç bir şey değil. Eğer sıfır olarak mürekkep tanklı bir yazıcı alabiliyorsanız mantıklı, ama kartuşlu yazıcı almak çok mantıksız şu anda. Kartuşlu yazıcı yerine 2. el aynı fiyatlarda mono lazer bakılabilir. Ayrıca 2000TL civarına alacağınız ikinci el renkli lazerler çok sağlıklı olmayacaktır diye düşünüyorum.
Linkteki yazıcı tıpalı (yani doldurulabilir) kartuşa sahip hocam. O sebeple sürekli doldurmam gerekmekle beraber maliyet olarak düşük olacak diye biliyorum. Sizce o alet dayanır mı 200-300 sayfaya?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı