Öncelikle iPhone 13 Kullanan biri olarak merhaba size genel olarak telefonu şöyle açıklayayım,ben telefonu aldığımdan beri herşeyini sıklıkla kullandım denedim ilk olarak kamera ile başlamak gerekirse kamerası muazzam normal çekimlerde baya net kaliteli ve güzel performans veriyor,gece çekiminde normal kadar iyi olmasa da net anlaşılabilir görüntü verebiliyor diyebilirim çünkü gece modu sayesinde çektiğiniz yeri daha aydınlık gösteriyor,video konusuna gelirsek de 4k 60 fps video desteği ile yüksek kalitede güzel performansta videolar çıkarabiliyor,genel kullanım açısına gelirsek de 2021'de çıkmasına rağmen performansı hala daha yeterli ve birçok yeni cihazlara kafa tutabilecek düzeyde sosyal medya oyun gibi konularda gayet akıcı donma kasma gibi sorun sıkıntılar asla yaşatmıyor ayrıca hala daha güncel bir cihaz ios 26 yüklü olarak kullanıyorum gayet akıcı gram takılma donma ısınma problemi yaşamıyorum yani kısacası çok memnunum ve telefon kullanılabildiği kadar kullanmaya da devam edeceğim bundan önceki cihazım da iPhone 7 idi
Ancak bu artıların yanında gerek yıldan gerek birkaç şeyden kaynaklanan eksiler de var tabi mesela bir ilki sadece 2 yıl büyük güncelleme desteğinin kalması ancak ondan sonra 4 yıl daha güvenlik güncellemesi almaya devam edecek,iPhone 13'ler batarya olarak kronik olarak geçen cihazlar (ki bana sorarsanız değiller) şansınıza aldığınız telefonun pil sağlığı daha hızlı gidebilir yada ısınma gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz mesela 13 kullanan farklı bir arkadaşım ios 18 de ısınma yaşamazken ben takılma ısınma sorunları yaşıyordum ancak ios 26 ile o sorunum ortadan kalktı bir diğer şikayetimin de pil sağlığı olması bendeki cihaz ara sıra mecburi düzensiz şarj edildi tabi bunun da etkisi ile neredeyse 2 senelik kullanımda pil sağlığım şu anda 86 ama baktığımız zaman 10 13 saat ekran süresi çıkartabiliyorum hala o konuda sıkıntı yok ancak bu dediğim ısınma problemleri pil sağlığı problemlerini çok yaşayacağınızı zannetmiyorum çok düşük ihtimalle kronik sıkıntılı cihaz denk gelebilir ayrıca siz düzenli şarj ederseniz düzgün bakarsanız hem ısınma hemde pil sağlığının hızlı gitmesi gibi problemler yaşamazsınız bu birazcık aslında kullanıma da bağlı birşey ancak sonlara doğru gelirsek
Size şu ana kadar iphone kullanmış biri olarak Apple ekosistemi yapmayacaksanız yada apple için çok merakınız yoksa yada özel bir sebebiniz yoksa Android almanız ona vereceğiniz paraya daha güçlü daha mantıklı cihazlar alınabilmekte ve bu cihazlar hem daha uzun güncel kalıyor hemde daha güçlü,isterseniz bu konu ile ilgili de çok güzel cihaz önerileri yapabilirim
iPhone almayı da kesinleştirdiyseniz size önerim şu kesinlikle ekosistem yapın,bende macbook,ipad,airpods pro,apple watch ve homepod var (tabii hepsi bir anda olmadı yavaş yavaş da olsa tamamladım)ve bu cihazların hepsi birbirine bağlı,stabil,entegre çalıştığı için hem işinizi kolaylaştırıyor hemde sizi daha rahat ve konforlu hissettiriyor,ve bir süre sonra emin olun sadece iPhone alsanız bile alıştıktan sonra bırakamıyorsunuz.
Uzun yazı olduğu için kusura bakmayın bütün deneyimlerimi anlatmak için bu kadar uzun tuttum.