İkinci el lazer yazıcı mı yoksa sıfır kartuşlu yazıcı mı?

• Konuyu başlatan Ayrna
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 1.487
Linkteki yazıcı tıpalı (yani doldurulabilir) kartuşa sahip hocam. O sebeple sürekli doldurmam gerekmekle beraber maliyet olarak düşük olacak diye biliyorum. Sizce o alet dayanır mı 200-300 sayfaya?

Bunlar basit yazıcılar, Genelde bu tarz ürünler basit ve az sayıda çıktı alan kişiler tarafından tercih ediliyor. E414'ün kartuşu bitmeden 300 baskıyı tek seferde alabileceğinden bile emin değilim. Yerinizde olsam ya bütçe yükseltmeye çalışıp 4000-4500 civarlarına tanklı modeller bakarım, ya da 2. el mürekkep tanklı veya siyah-beyaz yani mono lazer bir ürün bakarım.

Bunlar basit yazıcılar, Genelde bu tarz ürünler basit ve az sayıda çıktı alan kişiler tarafından tercih ediliyor. Bu modelin kartuşu bitmeden 300 baskıyı tek seferde alabileceğinden bile emin değilim. Yerinizde olsam ya bütçe yükseltmeye çalışıp 4000-4500 civarlarına tanklı modeller bakarım, ya da 2. el mürekkep tanklı veya siyah-beyaz yani mono lazer bir ürün bakarım.
Bütçe arttıramam. 300 baskı tek seferde alınmayacak zaten 2-3 ayda anca alırım toplamda o kadar çıktıyı. Doldurulabilir kartuşu dolduran mürekkebi satan satıcı 5000 baskı basabileceğim kadar mürekkep olduğunu söylemişti şişede. Sadece sürekli doldurmam gerekiyor diye biliyorum.

Sizce o yazıcı benim gibi az sayıda baskı alan bir öğrenci için ideal midir? Bir de baskı kalitesi nasıl olur? Tatmin eder mi? Çok kaliteli istemiyorum zaten. Ortalama olsa yeter.

Bütçe arttıramam. 300 baskı tek seferde alınmayacak zaten 2-3 ayda anca alırım toplamda o kadar çıktıyı. Doldurulabilir kartuşu dolduran mürekkebi satan satıcı 5000 baskı basabileceğim kadar mürekkep olduğunu söylemişti şişede. Sadece sürekli doldurmam gerekiyor diye biliyorum.

Evet doldurma kısmı biraz zahmetli olur sizin için ama bütçe artmayacak gibiyse yapacak bir şey yok. Sizin işinizi görecektir, sadece dediğim gibi kartuş sizi yorabilir.
Baskı kalitesi bu fiyatlarda beklemeyin tabii ama sadece sorular, ödevler vs. çıkartacaksanız kafaya takılacak bir şey yok. E414 kullanan arkadaşlar daha rahat bilgilendirecektir illaki.

Evet doldurma kısmı zahmetli biraz zahmetli olur sizin için ama bütçe artmayacak gibiyse yapacak bir şey yok. Sizin işinizi görecektir, sadece dediğim gibi kartuş sizi yorabilir.
Baskı kalitesi bu fiyatlarda beklemeyin tabii ama sadece sorular, ödevler vs. çıkartacaksanız kafaya takılacak bir şey yok. E414 kullanan arkadaşlar daha rahat bilgilendirecektir illaki.
Anladım hocam. Tek korkum ayda 200 civarı çıktı alınca cihazın bozulmasıydı. Öyle bir durum olmazsa diğer şeyleri çok dert etmem çünkü sadece soru çıkartıp çözeceğim bir cihazın baskı kalitesi iyi olmasa da olur. Çok teşekkür ederim hocam yardımlarınız için.

Anladım hocam. Tek korkum ayda 200 civarı çıktı alınca cihazın bozulmasıydı. Öyle bir durum olmazsa diğer şeyleri çok dert etmem çünkü sadece soru çıkartıp çözeceğim bir cihazın baskı kalitesi iyi olmasa da olur. Çok teşekkür ederim hocam yardımlarınız için.

Yok hocam ayda 200-300 tane çıktı aldı diye yazıcıya bir şey olmaz öyle. Yine de elektronik ürün işte biraz şansa da kalıyor.

Teşekkürler hocam. Anladım. Çok zorlamamak lazım anladığım kadarıyla.

Hocam gözünüz korkmasın benim yazdıklarımdan dolayı. Ne kadar kartuşlu modelleri önermesek de E414'ü kullanan çok kişi var, Çoğunluk memnun bu modelden, basit ve iş görebilecek bir model. Başka alternatifiniz yoksa hayırlı olsun şimdiden, güle güle kullanın.

Sadece yazıcıyı uzun süreler kapalı bırakmayın, 3-4 günde bir çıktı almaya çalışın.

Hocam gözünüz korkmasın benim yazdıklarımdan dolayı. Ne kadar kartuşlu modelleri önermesek de E414'ü kullanan çok kişi var, Çoğunluk memnun bu modelden, basit ve iş görebilecek bir model. Başka alternatifiniz yoksa hayırlı olsun şimdiden, güle güle kullanın.

Sadece yazıcıyı uzun süreler kapalı bırakmayın, 3-4 günde bir çıktı almaya çalışın.
Neden 3-4 günde bir çıktı alayım hocam? Mürekkebi mi kurur yoksa?

Neden 3-4 günde bir çıktı alayım hocam? Mürekkebi mi kurur yoksa?

Mürekkep tanklı ve kartuşlularda genel bir problem bu, uzun süreler yattığında baskı kafasında ve mürekkeplerde kuruma oluyor. 3-4 gün olmasa bile haftada bir çıktı almakta fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı