İkinci El Macbook Alınır mı ? Nelere Dikkat edilmeli ?

Makaleler
4
Daha fazla  
Elimde Lenovo Ideapad 320 var.
Intel Core i5 7200U
8 GB RAM DDR4
Nvidia GeForce 940MX 2 GB
1 TB Hard Disk.
macOS kurmaya çalıştım beceremedim bir türlü. Bunu satıp Macbook almayı düşünüyorum. Bu laptop ne kadar eder, ederine uygun bir Macbook bulunur mu, Macbook alınırken neye dikkat edilmeli yardımcı olabilir misiniz ?

Asıl nedenim ise çok oyun oynuyorum ve çok zamanımı öldürüyor. Macbook'ta yapacağım iş internette gezmek, video falan izlemek bir de programlama öğrenmek. Bu işlere uygun bir PC olursa benim için yeterli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki sizin tercihiniz ancak sadece bunları yapmak için Macbook almak bence yersiz. İdarenize hakim olmak sizi diğer konularda da ileriye taşıyacağı için bunu deneyin. Bir de işin mali tarafı var tabi.. Elinizdeki ürünü satıp bir Macbook aldığınızda fiilen zarar edeceksiniz. Elinizdeki cihazda da gayet stabil bir şekilde programlama öğrenebilir, gerekli yazılımlardan faydalanabilirsiniz. Tabi yinede tercih sizin :)

Oyun oynamanın bilgisayarla alakası yok arkadaşım psikolojik işin gücün yoksa tabi oyun oynayacaksın zaman öldüreceksin . elindeki makine temizse satıp yeni bilgisayar almakla uğrama
Oyun oynamanın bilgisayarla alakası yok arkadaşım psikolojik işin gücün yoksa tabi oyun oynayacaksın zaman öldüreceksin . elindeki makine temizse satıp yeni bilgisayar almakla uğrama

Kendimi programlamaya yönlendirmek istiyorum ama oyun daha cazip geliyor ona dönüyorum. En azından oyun oynanmayacak bir sistem olursa zor da olsa kendimi programlamaya yönlendirebilirim.

Tabi ki sizin tercihiniz ancak sadece bunları yapmak için Macbook almak bence yersiz. İdarenize hakim olmak sizi diğer konularda da ileriye taşıyacağı için bunu deneyin. Bir de işin mali tarafı var tabi.. Elinizdeki ürünü satıp bir Macbook aldığınızda fiilen zarar edeceksiniz. Elinizdeki cihazda da gayet stabil bir şekilde programlama öğrenebilir, gerekli yazılımlardan faydalanabilirsiniz. Tabi yinede tercih sizin :)

Size katılıyorum dediğiniz doğru ama hem farklılık istiyorum hem de yeni şeyler denemek istiyorum. Yaşım oldu 20, son senem üniversite de. Artık oyuna değil de kendimi geleceği olan programlamaya yatırmak istiyorum. Elimdeki PC gayet uygun ama oyun için de uygun işte. :D Oyunu sileceğim dedim bir hafta oldu silemedim daha. :D Bu yüzden en mantıklısı benim için bunu önümden almak. :D

Kendimi programlamaya yönlendirmek istiyorum ama oyun daha cazip geliyor ona dönüyorum. En azından oyun oynanmayacak bir sistem olursa zor da olsa kendimi programlamaya yönlendirebilirim.

Size katılıyorum dediğiniz doğru ama hem farklılık istiyorum hem de yeni şeyler denemek istiyorum. Yaşım oldu 20, son senem üniversite de. Artık oyuna değil de kendimi geleceği olan programlamaya yatırmak istiyorum. Elimdeki PC gayet uygun ama oyun için de uygun işte. :D Oyunu silecem dedim bir hafta oldu silemedim daha. :D Bu yüzden en mantıklısı benim için bunu önümden almak. :D
Hocam siz bilirsiniz kendi seçiminiz ama ben sizin yerinizde olsam tertemiz makinayı satıp ta milletin kırık dökük bilgisayarını almazdım .

Linux'a geç, steam kurma. Tertemiz kullan, ne gerek var macOS'a?

İşte hocam herkesin kendi görüşü ve düşüncesi. Hiç aklıma gelmedi mesela Linux. Önerin için de ayrıca teşekkür ederim. Ama yine de istediğim Macbook.

hocam siz bilirsiniz kendi seçiminiz ama ben sizin yerinizde olsam tertemiz makineyi satıp ta milletin kırık dökük bilgisayarını almazdım .

Öyle detaycı bir insan değilim hocam. Kasasında çizik varmış, bir yeri yamulmuş sorun değil. Ben kaç ay telefonu kırık kullandım. :D Donanımsal bir sorun olmasın yeterli benim için.

Son düzenleme:
Sattığım bilgisayar ve yerine aldığım ardından memnun kalmayıp sattığım MacBook Pro. Sonucu ise, yeniden daha düşük performanslı bir masaüstü sisteme dönüş yaptım. Mac'ler çok güçsüz bilgisayarlar. Herhangi bir Windows PC/Laptop yerini tutamaz. İki program açıyorum kasım kasım kasıyor. MacOS falan dinlemiyor, her türlü kasıyor. Tavsiye etmem, yine de size kalmış hocam.

Sattığım bilgisayar ve yerine aldığım ardından memnun kalmayıp sattığım MacBook Pro. Sonucu ise, yeniden daha düşük performanslı bir masaüstü sisteme dönüş yaptım. Mac'ler çok güçsüz bilgisayarlar. Herhangi bir Windows PC/Laptop yerini tutamaz. İki program açıyorum kasım kasım kasıyor. MacOS falan dinlemiyor, her türlü kasıyor. Tavsiye etmem, yine de size kalmış hocam.

Okuduğum çoğu yorumda da hızlı sistem diyorlar hocam kafam karıştı iyice. Okuduğum bir yorum da ise Macbook'lar değer kaybetmez demiş birisi. Ki öyle de değil mi zaten ? Apple'ın piyasası hep yüksek. Beğenmezsen ederi ile ya da düşük bir Win laptop ile değiştiririm ki böyle bir şey yapacağımı hiç ama hiç sanmıyorum.

Okuduğum çoğu yorumda da hızlı sistem diyorlar hocam kafam karıştı iyice. Okuduğum bir yorum da ise Macbook'lar değer kaybetmez demiş birisi. Ki öyle de değil mi zaten? Apple'ın piyasası hep yüksek. Beğenmezsen ederi ile ya da düşük bir Win laptop ile değiştiririm ki böyle bir şey yapacağımı hiç ama hiç sanmıyorum.
Evet, iSheep'ler sağ olsun Apple piyasası hep yüksek. İngilizceniz var ise şu kanaldaki videoları izlemenizi tavsiye ederim. Zira Apple'ın nasıl pislik bir şirket olmasına rağmen kimi nereden kazıkladığını çok güzel gösteriyor. Ve yine ekleyeyim; MacBook alıp almamak size kalmış bir şey. Alın veya almayın demiyorum, sadece tecrübe etmiş biri olarak tecrübelerimi aktarayım dedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı