İkinci el RTX 2060 Super alınır mı?

2 ay önce arkadaş için 6700'lü 0 sistem toplamıştık Elden Ring oynarken sürekli hata alıyordu en son gına geldi NVIDIA tarafına geçmişti o yüzden bende soğudum iyice.
Size kalmış.

Hem sıfır olarak düşünsekte 30 serisi bile alınmaz 40 serisinin yanında rezaletler.
Bir üst model olduğu için normal değil mi?

Yani 6600 bulabilirsem olabilir ama attığım kartın değerlerine bakıldığında bir sorun yok gibi gözüküyor(sadece ısılara ve fan kullanımı hakkında bilgim olduğu için onlara dikkat ettim)bu testlerde ekstra bakmam gereken bir yer var mı?

Yani 6600 bulabilirsem olabilir ama attığım kartın değerlerine bakıldığında bir sorun yok gibi gözüküyor(sadece ısılara ve fan kullanımı hakkında bilgim olduğu için onlara dikkat ettim)bu testlerde ekstra bakmam gereken bir yer var mı?

Sorun olup olmaması değil mesele, 6600 ve 2060 arasında dağlar kadar fark var. FurMark testi yaptırın birkaç dakika, bir sorun çıkmazsa alın. Olmazsa Param Güvende'yle iade edersiniz.

14 dakikalık FurMark testinde kart 69 derece görmüş hotspotuda 81 derece %67 fan kullanımı ile değerler gayet iyi duruyor gibi eğer 6600 bulamazsam sanırım bu kartı alacağım gibi.

2. el alıyor fiyatı uygunsa neden alınmasın? Her oyunu oynatır halen illa ultrada oynayacak diye bir şey yok. Hem sıfır olarak düşünsekte 30 serisi bile alınmaz 40 serisinin yanında rezaletler.
Öyle değil be ustam. Şimdi yukarıda yazdım gerçi ama RTX2060S dediğin kartın bir kere RTX özelliği zayıf. FPS yerlerde olur onu geçtim kapalı olsa dahi saf performansı 2025 itibarı ile yetersiz kalacaktır artık 60Hz monitör kullanan kalmadı 144Hz ve 1080p yani 144FPS olarak düşünmek gerekir. Bu ekran kartının bunu karşılayabileceğini zannetmiyorum.

2000 serisi alınmaz eski kartlar fazla güç tüketir az performans verir. 2025'te minimum 3070S öneririm o da 1080p için. Böyle durumlarda ne yapalı? 1-2K daha ekleyip memnun edecek kartlar almalı inan günümüzde 1000TL para değil bir şekilde bulunur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı