İkinci el RTX 3060 Ti ile mining yapılmış mıdır?

Nesta

Hectopat
Merhaba, iki gün önce internet üzerinden 5850 TL'ye ikinci el KFG'li MSI Ventus 2X 3060 Ti OC V1 LHR ekran kartı aldım. Karşı tarafa mining yapılıp yapılmadığı, PCB'de yağlanma olup olmadığı, kartın mining olup olmadığını sordum. Ve furmak testini de gönderdi 30 dk boyunca 69 derecede dolaşıyordu. Kendisi kartın temiz olduğunu söyledi ancak kart şu şekilde geldi;

Olumsuz;
Kart silinmiş ama çamur izleri gibi şeyler vardı üstünde.
Kartın termal padleri kararmış ve pütür pütür olmuş.(Fotoğraf ektedir.)
Kartın içi pütür pütür tozlanmış ve VRAM çeversinde yağlanma var ama çok değil ufak üstünü toz kaplamış. (Fotoğrafı ektedir.)
Garanti belgesi yok ama cihazın üstündeki seri numarası fatura ve kutu üstündeki numara ile uyuşuyor.

Kart 20.04.2022 tarihinde alınmış.

Olumlu;
Kartı furmak ile test ettiğimde FHD 8X ayarda 69-70 dereceyi hiç geçmedi.
Herhangi bir çökme vs hissetmedim.
Boşta 34-36 derece arası web üzerinden bir şey izlediğimde 40'a çıkmakta.
İnce bir Coil whine var.

Kartın durumu bu şekilde satan kişi ile konuştum. Geri göndereceğimi içime sinmediğini söyledim sağ olsun yardımcı olacak. Ama fiyatı çok uygun bir yandanda göndermek istemiyorum sizce ne yapmalıyım. Acaba garantiye yollasam padleri değiştirip kartı temizlerler mi ?

Not: RX 6600 ekran kartımı satıp bunu aldım. AMD kartımda furmak testi yaparken FPS 50 ise 49 olur sonra geri 50 olurdu. Ama bu kartta 67 iken 71 oluyor, 69 oluyor, 68 oluyor sizce normal mi?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    88,3 KB · Görüntüleme: 61
  • 2.jpg
    2.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 62
Isı dereceleri iyiyse yerindeyse sorun ne kardeşim? Mining yapılmış olsa bile kart hala çatır çatır çalışıyor demektir. Millet 10 yıllık ekran kartlarını kullanıyor misal ben GTX970 cayır cayır yanıyor bana mısın demiyor RDR2 60FPS oynatıyor. Bu kadar paronayaklaşmayın. Ucuza bulmuşssun kullan işte.

Kartta kalan statik elektriği almak için galiba toprağa gömmüş hocam, o hal ne öyle. Bir yıldan kısa bir süre içinde, eski sahibi tozdan bir evde yaşamıyorsa o hale gelmesi çok zor. Garanti çok büyük ihtimal kabul etmeyecektir çünkü tozlanma değil bu, kullanıcı hatası diyebilirler.

Kartta kalan statik elektriği almak için galiba toprağa gömmüş hocam, o hal ne öyle. Bir yıldan kısa bir süre içinde, eski sahibi tozdan bir evde yaşamıyorsa o hale gelmesi çok zor. Garanti çok büyük ihtimal kabul etmeyecektir çünkü tozlanma değil bu, kullanıcı hatası diyebilirler.
İnsan inanamıyor evet ama Vatan bilgisayardan 20.04.2022 tarihinde alınmış. 😅

Aynı kartın sıfırının FurMark testinin videosu var ondan 2 derece daha serin çalışıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnsan inanamıyor evet ama Vatan bilgisayardan 20.04.2022 tarihinde alınmış. 😅

Aynı kartın sıfırının FurMark testinin videosu var ondan 2 derece daha serin çalışıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Karta ne yaptıysa demek ki işe yaramış hocam :D

Şahsi fikrim, ben olsam iade ederdim. Kartın o hali bana da hiç güven vermedi çünkü.

Isı dereceleri iyiyse yerindeyse sorun ne kardeşim? Mining yapılmış olsa bile kart hala çatır çatır çalışıyor demektir. Millet 10 yıllık ekran kartlarını kullanıyor misal ben GTX970 cayır cayır yanıyor bana mısın demiyor RDR2 60FPS oynatıyor. Bu kadar paronayaklaşmayın. Ucuza bulmuşssun kullan işte.
Vram sıcaklığını göremiyorum. Bu durumdan dolayı rahatsızım. Ufak tefek toza felan takılmam normalde. Ama dediğinizde haklısınız ama ben aşırı etkileniyorum bu tür durumlardan.

Konu güncel yarına kadar karar vermem lazım. Fikirleriniz benim için önemli.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı