İkinci el RTX 3070 ilanında sorun var mı?

Sorun yok gibi görünüyor. GPU-Z bilgilerini de isteyin.
1730887501732.png

:,)

Eki Görüntüle 2345820Yan hesaptan yazdım ve elemanın yazdığı bu, pek de algı yapmaya gerek yok.
Bu konuya benziyor. Hiç daha fazla bakmayın. Başka ilana bakın.

Her şeyin bir kullanım ömrü var. Bazı ürünler hiç kullanılmasa bile raf ömründen kullanılmaz hale gelir.

Kartlara dönersek en manyak oyuncu taş çatlkasın 12 saat oyun oynar. Normal kullanıcı ise Max 4-6. Ayrıca oyun oynarken devamlı Max yük altında da olmayacaklar.

7/24 Max yük altında çalışan bir kart üzerindeki devre elemanları ile bu normal kullanım arasında dağlar kadar fark olacaktır.

Bu şekilde kısyalarsanız 3 yıl madencilik görmüş kart diğer kullanıcılara göre 10-15 yıl kullanılmış gibi oluyor.

Son olarak ben 12 sene aynı ekran kartını kullandım, hatta 2.el olarak sattım belki bir 5 sene daha çalışmıştır.

Yük altında da çekirdek frekansı yük altında değil, Memory frekans ve voltajı yük altında ayrıca çoğu kullanıcı fabrika çıkışı 250W gelen ekran kartlarını daha az maliyet açısından 200W 150W TDP gibi sayılara undervolt yaptı. Yani fabrika çıkışı daha yüksek stresten altına giren bir ekran kartı sadece Memory yüzünden stresten altına girdi. Çekirdek frekansları çok çok düşük seviyede tutuldu. Ee o zaman nasıl GPU tam yük altında çalışmış oluyor.

Olması gerekenden daha düşük enerji çekiyor mining yapılmış gpular sadece kartlar dinlendirilmiyor 24 saat çalıştırılıyor fakat onu da daha düşük güç tüketimi daha serin ekran kartı kullanarak zaten absorbe ediyorlar. Bahsettiğin 24 saat yük altında kalmıyor yani ekran kartları sadece memory kısmı yük altında kalıyor.

Yük altında da çekirdek frekansı yük altında değil, Memory frekans ve voltajı yük altında ayrıca çoğu kullanıcı fabrika çıkışı 250W gelen ekran kartlarını daha az maliyet açısından 200W 150W TDP gibi sayılara undervolt yaptı. Yani fabrika çıkışı daha yüksek stresten altına giren bir ekran kartı sadece Memory yüzünden stresten altına girdi. Çekirdek frekansları çok çok düşük seviyede tutuldu. Ee o zaman nasıl GPU tam yük altında çalışmış oluyor.

Olması gerekenden daha düşük enerji çekiyor mining yapılmış GPU'lar sadece kartlar dinlendirilmiyor 24 saat çalıştırılıyor fakat onu da daha düşük güç tüketimi daha serin ekran kartı kullanarak zaten absorbe ediyorlar. Bahsettiğin 24 saat yük altında kalmıyor yani ekran kartları sadece Memory kısmı yük altında kalıyor.

Nasıl rasyonel etmeye çalışırsanız çalışın oyuncunun bilgisayarı kapalı dururken o kartlar çalışmaya devam ediyor.

Her zamanda mining yapanlar kartlara daha iyi bakıyor, yok under volt yapıyor, yok ekstra fan üfletiyor gibi argümanlar sunuluyor sanki bunun bir garantisi varmış gibi.

Ben alınmasına karşı değilim ama bozulabileceğini kabul etmesi lazım alan kişinin.

Bence bu satıcıdan uzak durun. Daha madencilik yaptığını bile yazmamış yayınlarına.

Bu konuya benziyor. Hiç daha fazla bakmayın. Başka ilana bakın.
Param güvende olduğu için alıp kendim test etsem nasıl bir sorun yaratır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı