İkinci el RX 570 alınır mı?

xxultrAslanxx

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
179
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.
500 TL bandında ikinci el ekran kartı almak istiyorum. En mantıklısı RX 570 4 GB olarak gözüktü. Mining muhabbetinden pek bilgim olmadığından nelere dikkat etmeliyim, nasıl problemler oluşabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, kesinlikle hayır. %90 ile elinize Mining yapılmış kart gelecek. Mining yapılıp yapılmadığını bilemeyiz.

Mining'deki en büyük sorun kartın ömrünün yenmiş olmasında, 1 gün mining için çalışan kart, 2 hafta normal çalışmış kart kadar çalışmış olur.
 
Mining dediğimiz şey dijital madencilik. Kartlar 24 saat sürekli kapanmadan çalıştırılıyor. Haliyle yoruluyor. Gözle bunu göremiyoruz. Alırken test etseniz bile yorgunluğu FPS olarak da belli olmuyor. Şans işi. RX570-580 mininge çok uygun olduğu için pek yanaşılmıyor.
 
1 ay sonra RX570 kartım görüntü gelmiyor diyip konu açmasını istemiyoruz arkadaşın. Gerçekler böyle. 2 ay çalıştırsan o kartı madencilikte ömrünün yarısı gider.
Şahsen uygun fiyata alınacaksa alınabilir diye düşünüyorum,ben aliexpress'ten gtx 750 aldım.
Mining yapılmamış olsa bile 5 yıllık kart 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
1 yıl sonra bozulursa yenisini alır kullan at hesabı.
 
Eğer alacağınız kart serin bir ortamda kullanıldıysa rog strix gibi iyi bir soğutmaya sahipse ve düzenli termal macun termal pad fan bakımları yapıldıysa fiyatıda uygunsa mining için kullanılsa dahi alınabilir. Ayrıca ilerde bozulsa dahi genelde mining yapılmış kartların bozulma sebebi beslemedir. İşi bilen bir elektronikciye götürüp osiloskop ile test ettirirsiniz. Genelde opamp ve mosfet arızası verir onuda değiştirir kullanmaya devam edersiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı