Diğer güç kaynağının sorunsuz çalıştığını ve kusursuz kablo montajını yaptığınızı varsayarak ben olsam şu aşamaları denerdim.
- Öncelikle anakartınıza takılı buzzer var mı? Eğer yoksa takıp denemekte fayda var. Kasa hiçbir şekilde elektrik almıyorsa buzzer da bir işe yaramayabilir ama denemek lazım.
- Sistemden söktüğünüz güç kaynağını test edin. Güç kaynağının boşta voltaj testi nasıl yapıldığına dair video mevcut.
- BIOS pilini çıkarıp bekleyin 4-5 dakika, veya CMOS reset PIN'i varsa onu da kullanabilirsiniz. BIOS'u sıfırlayıp çalıştırmayı deneyin.
- RAM'leri söküp tek tek takıp deneyin.
- Ekran kartını söküp kasayı çalıştırmayı deneyin.
- Son olarak, BIOS flashback özelliği görünüyor anakartta. Qflash ile BIOS güncellemeyip yeniden enerjilendirmeyi deneyin. Bu aşamada qflash LED'i yanıp sönüyor mu onu kontrol edin.
Bu aşamalara rağmen hâlâ herhangi bir görüntü alamıyorsanız anakartta arıza vardır. Anakartın da kısa devre testleri mevcut. Mesela ilk etapta anakartı ben olsam kasadan çıkarıp uzay montaj olarak test ederim.