İkinci el ürün nasıl garantiye gönderilir?

Makaleler
3
İkinci elden aldığınız, garantisi devam eden bir ürünü bir arızdan dolayı servise gönderdiniz mi? Süreç nasıl işliyor, ne istiyorlar? Şimdi garanti belgesi ve fatura olmak üzere 2 belgenin olması gerektiğini düşünüyorum. Garanti belgelerini neredeyse kimse doldurmuyor, faturası oluyor. İkinci el satışlarda faturayı genelde vermek istemiyorlar, üzerinde T.C. yazıyor, adres yazıyor vs diye. Bende ikinci el işlemci aldım, ürünün seri numarasını sisteme girince garantisinin devam ettiğini gördüm. Satan adam faturayı kaybettiğini tekrar çıkartıp göndereceğini söyledi ama göndermedi tabii. :) Şimdi bu ürün servislik bir durum yaşarsa direkt seri nosu ile ilgili servise gönderilmesi yeterli olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Faturası olmayan ürünün sana ait olduğunu adam nereden bilecek? Belki de arkadaşının PC'sinden çaldın yani? O yüzden kabul etmezler diyorum.

Faturası olmayan ürünün sana ait olduğunu adam nereden bilecek? Belki de arkadaşının PC'sinden çaldın yani? O yüzden kabul etmezler diyorum.
Servisin onla ilgileneceğini sanmıyorum, diğer yandan adamın Pc'sinden kutusuyla beraber işlemci çalıyorsalar bu çaldıranın suçudur. Telefon mu, al cebe at falan. :) Sistemden ürünün garantisinin devam ettiğini gösterdi, faturasını kaybettiğini Vatandan alınma olduğunu söyledi. Gönderdim göndereceğim derken göndermedi tabi faturayı, garanti servisinde ürünün seri nosu ile garantisinin devam ettiğini görünce bende çok üzerinde durmadım. Aradan kaç ay geçti tabi. Geçende bir garantilik konu mevzusundan tekrar aklıma takıldıda bu durum, bir bilgi alayım dedim.

Servisin onla ilgileneceğini sanmıyorum, diğer yandan adamın Pc'sinden kutusuyla beraber işlemci çalıyorsalar bu çaldıranın suçudur.
Garanti için kutu şart değil ki? Ben servis olsaydım faturasız ve garanti belgesi boş bir ürüne bakmak istemezdim. Madem garanti için hiçbirisine gerek yoksa, bu kağıtlar boşuna mı veriliyor yani? Bana mantıksız geldi ama bilgisayar parçalarındsn birisini garantiye gönderen varsa sürecin detaylarını yazarsa güzel olur.

Garanti için kutu şart değil ki? Ben servis olsaydım faturasız ve garanti belgesi boş bir ürüne bakmak istemezdim. Madem garanti için hiçbirisine gerek yoksa, bu kağıtlar boşuna mı veriliyor yani? Bana mantıksız geldi ama bilgisayar parçalarındsn birisini garantiye gönderen varsa sürecin detaylarını yazarsa güzel olur.
Kutudan kastım üzerinde seri nosu olması falan, bazı yerlerde ürünleri kutusuyla gönderilmesi isteniyor falan. Serviste ürünün seri nosu ile kontrol ettiğimde garantisi devam ediyor gözüyor. Alırken de faturayı zorlamamamın sebebi buydu, kaydı var vs sıkıntı olmaz. Adam tekrardan fatura çıkarttırmaya uğraşmıyor falan diyip es geçmiştim. Sanırım garantisi olan üründe faturayı kesin almak lazım. İşte çoğu satıcı fatura vermek istemiyor, üzerinde TC si varmış vs diye. Sanki TC si ile adamın üstüne kredi çekeceğim. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı