İkinci el Zowie EC2 mouse alınır mı?

Berat Zorbey

Hectopat
Yer
Ankara Altındağ
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Beyler Zowie EC2 (a veya b olmayacak sadece EC2) almaya karar verdim fakat ekonomimiz çok da iyi olmadığından dolayı 600 TL olmuş ben de 2.el almaya karar verdim. Alınır mı sizce? Bir de bilen varsa EC2a ve b var onların farklılığı nedir düz EC2 var bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Berat,

EC2 modelimiz EC2-A ve EC2-B modellerinin bir üst modelidir.

EC2 modelinde EC2-A'da olan büyük skatezler kullanılmıştır lakin EC2-B'nin 3360 sensörü kullanılmıştır.

Bu iki özellik dışında ayrıca kullanım kolaylığı açısından mouse altındaki sticker (zamanla aşındığında problem yaratabildiğinden) kablo ucuna alınmıştır ve kablonun mousepad'e sürtünmesini azaltmak adına, mouse bağlantı noktasının açısı yükseltilmiştir.

Daha detaylı bilgi almak istersen aşağıda paylaşacağımız linkten EC2 modeline göz atabilirsin;

Herhangi bir sorun olursa info.tr@benq.com adresinden bize ulaşabilirsin.

Sağlıklı günler dileriz.

Beyler Zowie EC2 (a veya b olmayacak sadece EC2) almaya karar verdim fakat ekonomimiz çok da iyi olmadığından dolayı 600 TL olmuş ben de 2.el almaya karar verdim. Alınır mı sizce? Bir de bilen varsa EC2a ve b var onların farklılığı nedir düz EC2 var bir de.
Hocam temiz kullanılmış ürün alınır, neden alınmasın? Ben mesela ekipmanlarımın temizliğine önem veren biriyim, benim gibi bir çok kullanıcı var ekipman değişen denk geldiğinde gözünüze kestirdiğinizi alın. Ama tavsiye vermem gerekirse EC-2 serisi güncel bir seri değil, skatezler çok kötü, sensör şu anki muadillerine göre geride, en önemlisi kabloları paracord değil bu yüzden Ec-2 ergonomisinde bir mouse almak istiyorsanız kesinlikle Glorious Model D almanızı öneririm. Bütçeniz varsa Zowie’nin yeni çıktı ya da çıkacak olan EC-3 serisini beklemini tavsiye ederim.

Hocam temiz kullanılmış ürün alınır, neden alınmasın? Ben mesela ekipmanlarımın temizliğine önem veren biriyim, benim gibi bir çok kullanıcı var ekipman değişen denk geldiğinde gözünüze kestirdiğinizi alın. Ama tavsiye vermem gerekirse EC-2 serisi güncel bir seri değil, skatezler çok kötü, sensör şu anki muadillerine göre geride, en önemlisi kabloları paracord değil bu yüzden Ec-2 ergonomisinde bir mouse almak istiyorsanız kesinlikle Glorious Model D almanızı öneririm. Bütçeniz varsa Zowie’nin yeni çıktı ya da çıkacak olan EC-3 serisini beklemini tavsiye ederim.

Merhaba Ozz,

Öncelikle eleştirilerin için çok teşekkür ederiz.

EC serimiz şu an için en güncel serimizdir. Lakin EC-C versiyonları gelecek sizin de söylediğiniz gibi.

Sensörler söz konusu olduğunda evet 3360'dan sonra çıkan yeni sensörler var, lakin hız, performans, stabilite ve dayanıklılık göz önüne alındığında 3360 sensörler genel anlamda en az hata payıyla performans veren sensörler olduğu için halen 3360 kullanmaktayız. Tek tek farklı özellikleri düşünüldüğünde daha yeni ve daha "hızlı" sensörler var, lakin bir sensörün tüm özelliklerini göz önüne aldığımızda, yaptığımız testlerde 3360'ın halen en stabil performans veren sensör olduğunu gördük ve bu yüzden halen 3360 kullanmaktayız.

Tabi ki teknoloji durmadan ilerliyor ve her gün yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Bu noktada eğer mouselarımızın uzun ömürlülüğü, dayanıklılığı ve istikrarlı kullanımına ekstra katkı yapacağını düşündüğümüz bir sensör geliştirilirse bu güncellemeyi yaparız :)

Paracord kablolar kablo dayanıklılığının artırılmasının yanı sıra sadece görsel olarak hoş olan bir kablo tipi. Lakin profesyonel oyuncular çok fazla mouse toplayıp tekrar açtığı için bu sarımlar sırasında hafıza oluşturmakta ve zik zak bir yapıya bürümekte. Zowie'de kullandığımız yüksek kalite soft rubber dediğimiz kauçuk kablolar hem çok dayanıklı hem de hafıza yapmamaktadır.

Lakin çok uzun zamandır paracord kablo isteği olduğu için, sizin de belirttiğiniz üzere yeni serimizde paracord versiyonlar da mevcut olacak.

Umarız yardımcı olabilmişizdir.

Sağlıklı günler dileriz.

Paracord kablolar kablo dayanıklılığının artırılmasının yanı sıra sadece görsel olarak hoş olan bir kablo tipi. Lakin profesyonel oyuncular çok fazla mouse toplayıp tekrar açtığı için bu sarımlar sırasında hafıza oluşturmakta ve zik zak bir yapıya bürümekte. Zowie'de kullandığımız yüksek kalite soft rubber dediğimiz kauçuk kablolar hem çok dayanıklı hem de hafıza yapmamaktadır.

Lakin çok uzun zamandır paracord kablo isteği olduğu için, sizin de belirttiğiniz üzere yeni serimizde paracord versiyonlar da mevcut olacak.

Sensor konusunda hak veriyorum 3360 ve yukarisini ayirt etmek cok zor blind test ile ama 2021 yilinda hala dusuk kalite skatez ve kaucuk kablo kullanip bunu turnuvaya katilan profesyonel oyuncularin fareleri cabuk bozuldugu icin paracord kullanmiyoruz gibi bir bahaneyle aciklamak biraz komik.

Toplam satisin % kaci profesyonel oyunculara yapiliyor mesela? Yada soyle sorayim normal kullanicilarin ne kadari bahsettiginiz gibi surekli yaninda tasima durumunda kaliyor fareyi? Forumdaki kullanicilardan kac tanesi "turnuvaya giderken" yaninda goturecek mesela?

Kaldi ki paracord kablo duzgun tasarlandiginda bahsettiginiz tarzda sorunlara sahip degil. Hele bir de farkli markalardaki gibi cikarilabilir yapida olursa.

Neyse cok uzun yorum oldu ama yeni gelen EC-C serisi ve redditte gordugumuz kablosuz versiyon ilginc olacak.

Sensor konusunda hak veriyorum 3360 ve yukarisini ayirt etmek cok zor blind test ile ama 2021 yilinda hala dusuk kalite skatez ve kaucuk kablo kullanip bunu turnuvaya katilan profesyonel oyuncularin fareleri cabuk bozuldugu icin paracord kullanmiyoruz gibi bir bahaneyle aciklamak biraz komik.

Toplam satisin % kaci profesyonel oyunculara yapiliyor mesela? Yada soyle sorayim normal kullanicilarin ne kadari bahsettiginiz gibi surekli yaninda tasima durumunda kaliyor fareyi? Forumdaki kullanicilardan kac tanesi "turnuvaya giderken" yaninda goturecek mesela?

Kaldi ki paracord kablo duzgun tasarlandiginda bahsettiginiz tarzda sorunlara sahip degil. Hele bir de farkli markalardaki gibi cikarilabilir yapida olursa.

Neyse cok uzun yorum oldu ama yeni gelen EC-C serisi ve redditte gordugumuz kablosuz versiyon ilginc olacak.

Merhaba Shuriken,

Eleştirilerin için çok teşekkür ederiz. Zowie her zaman kendisini bir "espor" markası olarak konumlandırdı. Bu noktada ürün geliştirme kısmında da, muhtemelen senin de bildiğin gibi, Heaton, Neo gibi efsanevi oyuncular başta olmak üzere, Virtus Pro, Astralis vb. bir çok takımdan birebir bildirim alınarak ürünlerimiz tasarlanıyor. Bu noktada esporcuların ve rekabetçi oyuncuların ihtiyaçlarını çok önemsiyoruz.

Lakin haklı eleştirinizde olduğu gibi, ev kullanıcılarının da ihtiyaçları tabi ki önemli. Bu noktada profesyonel oyuncuların ihtiyaçlarından ödün vermeyip, ev kullanıcılarının da ihtiyaçlarını karşılamak kurulması çok zor bir denge. Lakin paracord teknolojisinin gelişmesi ve son kullanıcından gelen talebin artması üzerinezaten senin de bildiğin üzere bu yaz sonu itibarı ile evden oynayan ya da senin de belirttiğin gibi çok fazlaturnuvaya gitmeyen oyuncuların da isteği doğrultusunda yeni EC-C serimizi çıkarıyoruz.

Bu seride hem Paracord olacak. Hem de EC3-C modeli ile superlight tabir edilen hafif ve küçük mouse model yapısına uygun bir modelimiz olacak.

Yeni model çıkarırken ya da modellerimizde bir güncelleme yaparken dönemlik trendler değil de, bu güncellemelerin ve geliştirmelerin oyuncuya performans açısından ne kadar katkı yapacağı ve bu katkı olurken, bu güncellemenin istikrarlı performans ve dayanıklılığa ne kadar etki edeceği konusunda çok dikkatli olmamız gerekmekte.

Bugün Zowie markası, CS:GO oyuncularının %90'larda, PUBG, Valorant, R6 vb. oyunların profesyonel oyuncularının da %60 oranında kullandığı ürünleri üretmekte. Bu verilere prosettings internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu bizim için büyük bir sorumluluk. Ürünlerimizde yaptığımız herhangi bir değişikliğin, en küçük hatanın bile çok büyük etkisi olduğu profesyonel alanda kullanıcılarımıza olumsuz bir etki yapması bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil.

Bu yüzden hem profesyonel oyuncuları hem de rekabetçi oyuncu dediğimiz, profesyonel olmayan lakin aktif turnuvalara ya da etkinliklere katılan ev kullanıcılarını da memnun edebilmek için temkinli davranmaktayız.

Bu konuda sizi memnun edemdiğimiz bur durum olduysa, özür dileriz.

Konuyla ilgili fikirleriniz, eleştirileriniz ve yorumlarınız bizim için çok önemli. Bizimle hem buradan hem de info.tr@benq.com adresinden dilediğiniz zaman irtibata geçebilirsiniz.

Yorumunuz, eleştirileriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederiz.

Sağlıklı günler dileriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı