İkinci elde ekran kartı satarken satış sözleşmesi yapmak

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ürünü sağlam bir şekilde satacağım, sağlam olduğuna dair videoyu alacak olan kişiye çekip attım, GPU-Z istedi onu da attım. Ama ben olası bir cayma durumunda kesinlikle muhattap olmama amaçlı satış sözleşmesi yapmak istiyorum, sizce abartı mı mantıklı mı?

X kişisinden 1660 Super ekran kartının çalıştığına dair güncel bir videoyu Whatsapp üzerinden aldım ve GPU-Z bilgisi de aldım, kartı sorunsuz bir şekilde satın alıyorum.

Alıcının adı, soyadı ve imzası:

Mantıklı. Zaten olması gereken de bu. Hatta parayı banka hesabına attır. Açıklamasına da ekran kartı ücreti diye yazsın.

En garantisi, tüm bunlar olurken videoya çekmek. Kartı teslim ederken, etmeden önce seri numarası falan.

Ama ben 2. El ürün alırken, deneme taraftarıyım. Covid belası çıkmadan önce cihazı denettirip satıyorum/alıyorum. Hiç sorun yaşamadım.

Satın aldıktan sonra vazgeçme gibi bir durum olamaz. Siz istemediğiniz sürece sattığınız bir ürünü geri almak zorunda değilsiniz. Önemli olan ürünü satarken çalışır vaziyette alıcıya göstereceksin sonra alıcıya ürünü aldıktan sonra hiçbir şekil de iade edemeyeceğini ve bunu kabul etmeyeceğinizi baştan söyleyeceksiniz ve satışı gerçekleştireceksiniz.

Olur mu öyle şey. Alıcı ya vazgeçerse alıcının da hakları söz konusu. Aldı hâlâ çalışır durumda 1 2 saat sonra vazgeçti.

Olur mu öyle şey. Alıcı ya vazgeçerse alıcının da hakları söz konusu. Aldı hâlâ çalışır durumda 1 2 saat sonra vazgeçti.

Öyle bir hak mı var? Ben hep alıcıya önceden en ufak detayına kadar gösteriyorum ve çalışır vaziyette olduğunu alıcı gördükten sonra satın aldığında herhangi bir şekil de iade kabul etmeyeceğimi söylüyorum ve işine gelirse alıyor. Gerçek alıcı gerekli testleri yapar inceler satıcıyı dinler sonra bir karar verir alır veya almaz.

Çalıştığına dair gerekli videoyu attım, GPU-Z'yi de attım. Bu yeterli midir? Covid'den ötürü denetme şansım yok, zaten alıcı da gelip test etme şansı var mı diye sormadı. Video ve GPU-Z istedi.

Babamla birlikte gideceğim, bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama bu yazdığım kağıdı kesinlikle imzalatmayı düşünüyorum.

ESCrow yasal mı bilmiyorum ama ESCrow kullanabilirsiniz. Bir sürü insanın ESC kullandığını gördüm. Bence güvenli bir yol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…