İkinci HDD ile performans artışı yaşanır mı?

Sarah Lynn

Centipat
Merhaba 6 yıllık eski bir PC kullanıyorum haliyle HDD'si yıprandı. Problemlerim PC'nin geç açılması, boşta iken bile çok yüksek disk kullanımı. Mesela oyun oynar iken Alt+Tab atıp başka bir şey ile uğraşması çok uzun sürüyor. Elimde 500 GB'lik kullanılmamış bir HDD var sizlere sorum bu HDD'yi kullanarak performans artışı(en azından disk kullanımının azalması) yaşayabilir miyim? Kullanacaksam nasıl kullanmalıyım(Windows programlar vs.) teşekkürler.

120 GB bir SSD alıp Windows'u ona kurarsanız gözle görür bir artış yaşarsınız.

SSD almayı düşündüm. Ama elimde HDD var iken sorayım dedim.
Elinde HDD varsa tak Win 7 kur rahatça kullan. İleri de 120 GB SSD alırsan 500 GB'lik HDD'yi de depolama olarak kullanırsınız.

Merhaba 6 yıllık eski bir PC kullanıyorum haliyle HDD'si yıprandı. Problemlerim PC'nin geç açılması, boşta iken bile çok yüksek disk kullanımı. Mesela oyun oynar iken Alt+Tab atıp başka bir şey ile uğraşması çok uzun sürüyor. Elimde 500 GB'lik kullanılmamış bir HDD var sizlere sorum bu HDD'yi kullanarak performans artışı(en azından disk kullanımının azalması) yaşayabilir miyim? Kullanacaksam nasıl kullanmalıyım(Windows programlar vs.) teşekkürler.

Eksik yazmışım konuyu bilgisayarımda 1TB'lik HDD kullanıyorum :)

İlk HDD’ye sadece Windows kurup, diğer HDD’ye de oyunları kurarsan bilgisayar daha da rahatlar. Ama mümkünse bu işlemi SSD alıp uygulayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı