İkinci HDD'de "Sistem görüntüsü oluşturma" sorunu

Tolgayil

Centipat
Herkese merhaba, diyerek konuya başlayayım.
Windows 10'da sistem görüntüsü oluşturmayı sık kullanırım. Fakat son zamanlar sıkıntı yapmaya başladı.
Bilgisayar'a takılı ikinci bir yedek disk daha var.
Sistem görüntüsü almaya çalıştığımda bu diski (sürücü harfi: D) görmüyor.

dahili_disk_takili.jpg

Harici disk takılı olduğunda ise "C" ve "D" diskin ikisinin sistem görüntüsü almaya çalışıyor. Seçme kutusu çıkmıyor.

harici_disk_takili.jpg

1-sfc/scannow çalıştırıyorum.
2-şifreleme işlemini durdurup yeniden başlatıyorum.
3-Güncelleme işlemini durdurup yeniden başlatıyorum.
4-100'den fazla DLL dosyalarını yeniden kaydediyorum.
5-Com+olay sistemini yeniden başlatıyorum.

Bunları yaptıktan sonra, dahili diski, harici diski ve flash diski başka takılı olan her ne var ise hepsini görüyor ve seçme kutusu çıkıyor.

Arada bir kontrol ediyorum sorunsuz devam ediyor, fakat ne oluyor ise tekrar bozuluyor.
Örneğin birkaç gün önce ekran kartının yeni sürücüsü çıkmış.
Sürücü güncellemeden önce kontrol ettim sorun yok. Ekran kartını güncelledikten sonra sistem görüntüsü almaya çalıştığımda ise aynı sorun.

Yukarıdaki yaptığım işlemler neden kalıcı olmuyor. Bunu nasıl kalıcı hale getirebilirim.
Şimdiden teşekkürler.

Not: Şimdi aklıma geldi PowerShell ve komut istemcisi komutlarını da denedim.
"Repair-windowsimage -Online -restorehealth" ve "dism /Online /cleanup-image /restorehealth" ile beraber Windows DVD sindeki install.esd dosyasından da restore ettim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı