İkinci modemi Yönlendirici olarak kullanmak

Emrekibarr

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci,Antrenör,Spor Bilimci
Beyler elimde 2 modem var. 1 tanesi ASUS DSL N-16 diğeri ise Everest SG1800. ASUS olanı kullanıyorum ama mutfakta ve lavaboda internet çok az çekiyor. Diğer modemi şu prize takıp çalıştırılan Wi-Fi cihazları gibi kullanma şansım var mı? Varsa nasıl kullanabilirim bilen biri varsa aydınlatırsa sevinirim.

Buna sen mi karar veriyorsun? Gereksiz mesaja giriyor, yazdığın yorumun konu sahibine hiçbir yararı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video yardımcı olacaktır.

Her modemde farklı olacağı için fotoğraf atmıyorum.

Öncelikle router olarak kullanacağınızın varsayılan ağ geçidini değiştirin.

Sonrasında router olarak kullanacağınız cihazın Wi-Fi adı eskisi ile aynı ise onu değiştirin.

Son olarak router olarak kullanacağınız cihazda DHCP sunucu ayarını kapatın.

Buna sen mi karar veriyorsun? Gereksiz mesaja giriyor, yazdığın yorumun konu sahibine hiçbir yararı yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video yardımcı olacaktır.

Videoyu izledim de bu işi kablo olmadan yapma şansımız yok mu? Zaten 2 modem aynı yerde duracaksa ikisinin çalışmasının önemi yok. Ben diğerini salonun ortasına koymak istiyorum ki diğer yerlerede Wi-Fi dağılsın :D
Her modemde farklı olacağı için fotoğraf atmıyorum.

Öncelikle router olarak kullanacağınızın varsayılan ağ geçidini değiştirin.

Sonrasında router olarak kullanacağınız cihazın Wi-Fi adı eskisi ile aynı ise onu değiştirin.

Son olarak router olarak kullanacağınız cihazda DHCP sunucu ayarını kapatın.
Bunda herhangi bir kablo vs kullanmıyoruz değil mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı