İkinci Monitörde Görüntü Alamama Sorunu

Cybex

Kilopat
Daha fazla  
İlk monitör AOC 21" DVI çıkışlı, ikinci monitör Philips 19" VGA çıkışlı. Bugün VGA to HDMI adı altında satılan kablolardan alıp taktığımda 2. ekrana görüntü gelip gitti. 1-2 saniye görebildim masaüstümü. Windows 10 görüntü ayarlarında 2. monitörü algılamıyor sanırım. Ayrıca 2. monitörde bazen İspanyolca bağlantı yok yazısı beliriyor 1 saniyeliğine. Ekran kartı MSI GTX 960 2 GB.

e1.jpg
e2.jpg

Ekranı genişlet seçeneğini seçince ilk ekranda hiçbir işlem yapamıyorum. Birini 2 diğerini 1 olarak ayarlasam da görüntü alamıyorum. Büyük ihtimalle ya kablo sorunlu ya da ekran bozuk diyebilir miyiz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Saçma sapan bir şey yaptım. Ekranı genişlet ile ilgili. 2. ekran bağlantısını kesmeden ana monitörde işlem yapamıyorum. Ayarları alta alıyor görüntüleyemiyorum. HDMI'dan çıkarınca düzeliyor, takınca işlem yapamıyorum genişlet seçeneğinde kaldığı için sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de sizin gibi eski monitörümü de değerlendirmek adına VGA to HDMI alarak kullanıyorum. Asıl monitör DisplayPort ile bağlı. Ekranları genişlet seçeneğini kullanıyorum ve dediğiniz soruna benzer bir sorun yaşamıştım ama sizinki öyle değil gibi. Ekranınızı özelleştirin sekmesinde monitörlerin üst hizaları eşit olmadığı için 2. monitörde işlem yapamamıştım. Yanyana gelince düzelmişti. Dönüştürücünüzde bir problem olabilir diye düşünüyorum ayrıca.

Ben de sizin gibi eski monitörümü de değerlendirmek adına VGA to HDMI alarak kullanıyorum. Asıl monitör DisplayPort ile bağlı. Ekranları genişlet seçeneğini kullanıyorum ve dediğiniz soruna benzer bir sorun yaşamıştım ama sizinki öyle değil gibi. Ekranınızı özelleştirin sekmesinde monitörlerin üst hizaları eşit olmadığı için 2. monitörde işlem yapamamıştım. Yanyana gelince düzelmişti. Dönüştürücünüzde bir problem olabilir diye düşünüyorum ayrıca.

Windows+P tuşuna basın. Sol üstte çıkan ayarlardan deneyin. Olabilir belki emin değilim.

Sadece çözünürlük ayarı yaptığımda ekran bir iki saniye görünüp gidiyor. Bu durumda belki sorun yazılımsal olabilir diye düşündüm. En son çare olarak ana monitörü söküp, vga çıkışlı olanı eski bulduğum dvi dönüştürücü adaptörle bağladım. Tek monitör olarak bakalım çalışacak mı diyerek test etmek istedim. Aynı sorun devam etti. Monitör bozuk sanırım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı