İkinci SSD nasıl takılır?

techpa

Hectopat

Arkadaşlar selam, ben yukarıdaki sistemi aldım inventus’tan. Yeni geldi. SSD olarak A400 seçtim görüldüğü üzere ve şu an o takılı yani sistem falan ona kurulu. Benim elimde de bu SSD var. Sistemi diğerine nasıl geçirebilirim? İkisini aynı anda nasıl kullanabilirim?

Maalesef takamazsın o anakartta 1 adet M.2 yuvası var onda da SSD varmış zaten.

Anakartınız da ekran kartı girişinin hemen altında M2 NVME girişi var. Oraya elinizde ki SSD yi takıp kullanabilirsiniz. Pardon, A400 denince 2.5 inç olan sandım. Ne yazık ki elinizdeki ve kasadakini aynı anda kullanamazsınız.

Elinizdeki SSD'yi anakarta takın. Diğeri için bu çeviriciden almanız gerekiyor. SATA SSD için keşke boş yere portu doldurmasaydınız. Hatta çoğu SATA'dan daha yavaş.
boş yere doldurmasaydınız derken? sistemi alırken seçeneklerde sadece m2 ssd vardı. sata olsaydı sata alacaktım ama yoktu işte. ne demek istediğinizi anlamadım açıkçası, kusura bakmayın.

Sanırım işinizi görecektir. PCI-e X1 slotundan bağlantı kuruyor.

Satın alma linkleri

www.trendyol.com

tr.aliexpress.com

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınızda sadece bir tane M2 portu var o yüzden dedim. 3.5 GB okuma/yazma yapabilen SSD'leri destekliyor. Buraya daha yüksek hızlarda SSD takabilirsiniz ama oraya dümdüz SSD'yi takmışlar. Seçeneklerde olmadığını bilmiyordum.

Bu arada yanlış anlaşıldıysam özür dilerim sitemim bu sistemi hazırlayan siteye.

ücreti yüksekmiş bunun diğerine göre. gerek var mı bilemedim çünkü elimdeki ssd’yi m2 girişine takarım a400’ü yukarıdaki sata çeviriciyle depolama olarak kullanırım. sonuçta windowsu falan kendi ssd’me kuracağım. o yüzden bu aparata gerek var mı bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…