İkinci üniversite nedir?

sonyksbukucu40

Picopat
Arkadaşlar ikinci üniversite nedir, bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video bana yardımcı olmuştu. İsterseniz siz de bir bakın derim.

Arkadaşlar ikinci üniversite nedir, bilgisi olan var mı?
Örnek veriyorum, lisans örgün okuyorsun ve ikinci üniversite olarak açıktan lisans veya önlisans.
Önlisans okuyorsan önlisansa başvuru yapabilirsin.
İkinci üniversite hangi üniversiteler?
Atatürk
Anadolu
Ankara
İstanbul
Açıköğretim fakülteleri…
Sınavsız ikinci üniversite.
Ya kaydın olacak ya da mezun.

Bir ön lisans programına kaydolduğunuzda veya mezun olduğunuzda ikinci üniversite olarak ön lisans AÖF bölümü okumanızı sağlar. Lisans programına kaydolduğunuzda veya mezun olduğunuzda ikinci üniversite olarak ön lisans veya lisans AÖF bölümü okumanızı sağlar. Harç yatırırsınız birkaç bin TL ve vize ile final olarak sınavlara girersiniz. Sonunda diplomanız olur.

Peki diyelim AÖF görsel iletişim tasarımı okuyorum. İkinci üniversitede bilgisayar programcılığı okuyacağım zaman DGS'ye girebilir miyim? Bir de yerleştirme sonuçlarından hemen sonra mı başlıyor ikinci üniversite kayıtları?

Anadolu’da 4 yıllık okursun, Atatürk’te ise iki yıllık. Atatürk Üniversitesinde sınavsız ikinci üniversite kayıtları başladı sanırım. Bilgisayar programcılığı bitirdikten sonra DGS’ye girebilirsiniz.

Girersiniz DGS'ye. Sorun olmaz. Erken de başlayabiliyor ama birkaç ay sürüyor. Gireceğiniz üniversiteyi takip edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…