İktisat okumak için laptop gerekli mi?

İktisat öğrencisiyim. İlk seneler için gerek yok diyebilirim. Hele hazırlık okuyacaksan hiç gerek yok.

Derslere çalışmak için telefonun yeterli gelmezse tablet alabilirsin. İlla Laptop istiyorsan alabilirsin. Muhtemelen üst düzey bir laptop istiyorsun. Alacağın laptopun şarjı muhtemelen 2-3 saat sürer, prize bağımlı kalırsın. Bu yüzden yüksek pil gücü olan laptoplara bakmanı öneririm.

İktisat öğrencileri kesinlikle Excel kullanmayı bilmeli. Excel bilmek seni rakiplerinin önüne atacaktır. Bu yüzden ilk onu öğrenmeni öneririm.

Başlıkta da yazdığı gibi iktisat okumak için laptop gerekli mi?
Her branş için laptop ve ink jet yazıcı gerekir. Yurt dışı derken bu düşündürücü her şeyini götürebilir misin? Gelirken kolay getirebilir misin? Yurt içi iyi bir yere yerleşmeye bak, devamını imkâna göre düşünürsün.

İktisat öğrencisiyim. İlk seneler için gerek yok diyebilirim. Hele hazırlık okuyacaksan hiç gerek yok.

Derslere çalışmak için telefonun yeterli gelmezse tablet alabilirsin. İlla Laptop istiyorsan alabilirsin. Muhtemelen üst düzey bir laptop istiyorsun. Alacağın laptopun şarjı muhtemelen 2-3 saat sürer, prize bağımlı kalırsın. Bu yüzden yüksek pil gücü olan laptoplara bakmanı öneririm.

İktisat öğrencileri kesinlikle Excel kullanmayı bilmeli. Excel bilmek seni rakiplerinin önüne atacaktır. Bu yüzden ilk onu öğrenmeni öneririm.
Evet word ve excel çok detaylı bilmek güzel artı kazanır.

Merhabalar, benim cevaplarıma ithafen mi söylüyorsunuz emin değilim ancak öyle olduğunu varsayıyorum. ChatGPT kullanmadım, önyargılarınızı kendinize saklayın. Bu tarz programlama dillerini, kütüphaneleri, sorgulama dillerini ve programları tahmin etmek ve ihtiyaç duyulan disiplin çerçevesinde kullanmak zor bir şey değil...

Günümüzde pek çok sayısal ve eşit ağırlık odaklı bölümler bilgisayar bilimleriyle dolaylı ya da direkt olarak ilişkilidir. Çünkü günümüzdeki küresel standartlar teknoloji çerçevesinde şekillenmektedir. Veri Bilimi, Veri Analizi, Büyük Veri Mühendisliği gibi meslek pozisyonlarını sadece tek bir disipline (İktisat) sığdırmak pek mantıklı bir yaklaşım olmaz. Sonuç olarak mühendislik bölümlerinden mezun pek çok kişinin dışında matematik, ekonometri, istatistik, iktisat, uluslararası ticaret, kamu yönetimi bölümünün mezunları ve öğrencileri de bu meslek pozisyonlarında/bilgisayar bilimleri disiplininde oldukça başarılı bir kariyere sahiptirler. Ek olarak iş hayatındaki tecrübem dahilinde bahsi geçen pozisyonlarla uzaktan yakından ilgisi olmayan bölümlerden mezun olan kişiliklerde (hepsi için geçerli olmasa bile pek çoğu) bu alanlarda başarılı bir meslek hayatına sahiptirler. Burada formal eğitimin gereksiz olduğundan bahsetmiyorum, sadece bu ve buna benzer nice pozisyonların yalnızca formal eğitim çerçevesinde şekillenmediğini, bireyin entelektüel kapasitesi ve kendini geliştirme kabiliyeti ile doğrudan alakalı olduğuna vurgu yapıyorum.
Dostum işin makarasındayız ,adamsın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı