İktisat okunmalı mı?

Renovat4d

Hectopat
Merhaba, 21 yaşında, bu sene üniversite okumayı düşünen birisiyim. İşim itibari ile yalnızca açıktan üniversite okuyabilirim. Finansa yatırıma sayılara ilgisi olan birisiyim. Rekabetin fazla olduğunu biliyorum fakat kendini geliştirip lisanslar almak spk vs, bu rekabeti azaltır mı? Kendini geliştirebilen sıyrılabilir mi yoksa anlatıldığı kadar kötü mü? Halihazırda C1 İngilizce ve B2 Almancam var. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıktan okunacak bir bölüm değil bu bölüm. Özel sektörde herhangi bir geçerliliği olmaz bu diplomanın. Kamuda işe yarayabilir ama açıktan kamuya atlayan sayısı çok çok az. Senede belki 1-2 kişi.

Kamu zaten düşünmüyorum. Özelde uluslararası geçerliliği olan sertifikaların işe yaramayacağını mı düşünüyorsunuz ?

Kamu zaten düşünmüyorum. Özelde uluslararası geçerliliği olan sertifikaların işe yaramayacağını mı düşünüyorsunuz ?
Sertifikadan bahsetmedim, diplomadan bahsettim. Kurumsal firma, örgün okumuş Lisans mezunu işe alır. Açıköğretimlerin yüzüne bile bakmazlar. Tabi Örgün Eğitim yanında Açıköğretim okuyanlar biraz daha dikkat çekebilir. Yani Açıköğretim diploması da diploma olarak değil de sertifika olarak görülmekte.

Sertifika konusuna gelirsek, sertifikalar diploma olmadan pek bir işe yaramaz. Ki az önce dediğim gibi Açıköğretim diploması tam anlamıyla bir diploma değil. Ayrıca sertifikaların da pek işe yaramadığını söyleyeyim. Yani seni pek geliştirmezler.

Sertifikadan bahsetmedim, diplomadan bahsettim. Kurumsal firma, örgün okumuş Lisans mezunu işe alır. Açıköğretimlerin yüzüne bile bakmazlar. Tabii Örgün Eğitim yanında açık öğretim okuyanlar biraz daha dikkat çekebilir. Yani açık öğretim diploması da diploma olarak değil de sertifika olarak görülmekte.

Sertifika konusuna gelirsek, sertifikalar diploma olmadan pek bir işe yaramaz. Ki az önce dediğim gibi açık öğretim diploması tam anlamıyla bir diploma değil. Ayrıca sertifikaların da pek işe yaramadığını söyleyeyim. Yani seni pek geliştirmezler.

Anadolu Üniversitesi'nin açık öğretim İktisat bölümünde açık öğretim yazmıyor diplomada. Peki rastgele bir üniversite (ODTÜ koç harici) okunursa ne düşünüyorsunuz veya siz iktisat alanından mezun musunuz özen değilse

Anadolu Üniversitesi'nin açık öğretim İktisat bölümünde açık öğretim yazmıyor diplomada.
Açıköğretim yazmasa da Açıköğretim okunduğu belli oluyor. Aynı üniversitenin örgün bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi şeklinde geçerken Açıköğretim bölümü İktisat Fakültesi olarak geçiyor. İnsan Kaynakları, bunu kolay bir şekilde anlayabilir.

Peki rastgele bir üniversite (ODTÜ koç harici) okunursa ne düşünüyorsunuz veya siz iktisat alanından mezun musunuz özel değilse
Mezun değilim daha ama birçok mezun ile konuşmuş biri olarak öğrendiklerimi aktarıyorum.

Rastgele bir üniversitede İktisat okumak olmaz. Yüksek puanlı üniversitelerde okunmalı bu bölüm.

Çok ta yüksek puanlara gerek yok aslında. İÜ, Marmara, YTÜ, Hacettepe, Ankara, Gazi gibi üniversitelerin puanları düşük olsa da gayet kaliteliler. Puanlarına göre gayet iyi bölümler olduğunu düşünüyorum. Mezunları iyi yerlerdeler.

Uludağ, GTÜ, KOÜ, Ege, DEÜ gibi yerel üniversiteler de okunabilir. Buraların mezunları da yerel bölgelerinde gayet iyi yerlerde.

Dumlupınar, Batman, Ardahan, Siirt, Hakkari, Iğdır gibi 1 milyonuncu sıralamayla gidilen üniversitelerden uzak durulmalı. Yoğun Matematik bilgisi gerektiren bir bölüme eksi Matematik netiyle girebiliyorsan o bölümden bir şey beklememelisin. İşsizlik garanti bölüm dedikleri bölümler işte bu bölümler.

Açıköğretim yazmasa da Açıköğretim okunduğu belli oluyor. Aynı üniversitenin örgün bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi şeklinde geçerken Açıköğretim bölümü İktisat Fakültesi olarak geçiyor. İnsan Kaynakları, bunu kolay bir şekilde anlayabilir.

Mezun değilim daha ama birçok mezun ile konuşmuş biri olarak öğrendiklerimi aktarıyorum.

Rastgele bir üniversitede İktisat okumak olmaz. Yüksek puanlı üniversitelerde okunmalı bu bölüm.

Çok ta yüksek puanlara gerek yok aslında. İÜ, Marmara, YTÜ, Hacettepe, Ankara, Gazi gibi üniversitelerin puanları düşük olsa da gayet kaliteliler. Puanlarına göre gayet iyi bölümler olduğunu düşünüyorum. Mezunları iyi yerlerdeler.

Uludağ, GTÜ, KOÜ, Ege, DEÜ gibi yerel üniversiteler de okunabilir. Buraların mezunları da yerel bölgelerinde gayet iyi yerlerde.

Dumlupınar, Batman, Ardahan, Siirt, Hakkari, Iğdır gibi 1 milyonuncu sıralamayla gidilen üniversitelerden uzak durulmalı. Yoğun Matematik bilgisi gerektiren bir bölüme eksi Matematik netiyle girebiliyorsan o bölümden bir şey beklememelisin. İşsizlik garanti bölüm dedikleri bölümler işte bu bölümler.
Erü hakkında bilginiz var mı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı