Açıköğretim yazmasa da Açıköğretim okunduğu belli oluyor. Aynı üniversitenin örgün bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi şeklinde geçerken Açıköğretim bölümü İktisat Fakültesi olarak geçiyor. İnsan Kaynakları, bunu kolay bir şekilde anlayabilir.
Mezun değilim daha ama birçok mezun ile konuşmuş biri olarak öğrendiklerimi aktarıyorum.
Rastgele bir üniversitede İktisat okumak olmaz. Yüksek puanlı üniversitelerde okunmalı bu bölüm.
Çok ta yüksek puanlara gerek yok aslında. İÜ, Marmara, YTÜ, Hacettepe, Ankara, Gazi gibi üniversitelerin puanları düşük olsa da gayet kaliteliler. Puanlarına göre gayet iyi bölümler olduğunu düşünüyorum. Mezunları iyi yerlerdeler.
Uludağ, GTÜ, KOÜ, Ege, DEÜ gibi yerel üniversiteler de okunabilir. Buraların mezunları da yerel bölgelerinde gayet iyi yerlerde.
Dumlupınar, Batman, Ardahan, Siirt, Hakkari, Iğdır gibi 1 milyonuncu sıralamayla gidilen üniversitelerden uzak durulmalı. Yoğun Matematik bilgisi gerektiren bir bölüme eksi Matematik netiyle girebiliyorsan o bölümden bir şey beklememelisin. İşsizlik garanti bölüm dedikleri bölümler işte bu bölümler.