İktisat mı hukuk mu okunmalı?

Merhaba, YKS tercihinde epey bir kararsız kaldım. Sıralamalar nasıl olur bilmiyorum ama tahminen 1200-1500 civarında bekliyorum. Hukuk okuma planım vardı ilk başta. Ankara hukuk da bu konuda köklü olan, şu anda eğitimi ne kadar iyi bilmiyorum ama, iyi bir devlet üniversitesi. Ancak hukuk gerçekten öldü gibi geliyor. Hakim-savcılık dışındaki kısımlar ya çok zor ya da çok düşük maaşlar sunuyor. Elbette avukat olup tonlarca para kazanmak mümkün ama yine de iş biraz zar atmakmış gibi geliyor. Buna tercih edilebilecek bir bölüm olarak iktisatı düşünüyorum. Matematik ile aram gayet iyidir. Ancak yine de iktisatın hukuktan daha ölü bir yer olabileceği hakkında sorularım var. İyi bir yerden(Galatasaray Üniversitesi?) mezun olursam önümde iş imkanları daha mı iyi olur hukuka kıyasla? Elbette temelinde kişinin kendini geliştirmesi olduğunu biliyorum ama biraz da realist olmak gerekiyor. Siz ne dersiniz bu konu hakkında? Daha iyi bölüm tavsiyeleriniz olursa onu da dinlemek isterim. İyi günler dilerim.
Hocam sizin yerinizde olsa hukuk okurdum.Ama iyi bir üniversiteden mezun İİBF’de iş görür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı