İleriye Dönük PC Toplama

Daha fazla  
@Recep Baltaş
Arkadaşlar öncelikle merhaba, ileriye dönük bir PC toplamak istiyorum. Bütçem de kısıtlı, 2000 TL civarı. Monitör, HDD ve SSD var. İleriye dönük PC toplamak istediğim için kendimce şöyle bir şey yaptım; ana kartı iyi seçip ekran kartı ve işlemciyi orta tuttum ki ileride parça parça alıp sistemimi yükseltip overclock yapabileyim .Sistem toplama konusunda acemiyim, parçalar uyumsuz mu? Yaptığım şey saçma bir şey mi? Alternatif ne olabilir ve nedenini söylerseniz hem bana hemde ileriye dönük PC toplamak isteyen kullanıcılara yardımcı olacağını düşünüyorum. Topladığım sistem şöyle;
yeni-bit-e%C5%9Flem-resmi-2-jpg.54565

Evet arkadaşlar, gördüğünüz gibi kasa, PSU ve işlemci soğutucu eksik. İşlemci soğutucuyu ilerde de alabilirim, acelesi yok fakat kasa ve PSU konusunda yardımlarınızı bekliyorum. İkisine ayırdığım bütçe 500 civarı. Kablo yönetimli bir kasa istiyorum ve PSU'yuda ileride ekran kartı ve işlemciyi yükseltince değiştirmek zorunda kalmayacağım bir şey olmasını rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı bütçene göre biraz fazla seçmişsin gibime geldi. Zira ben şu an 5000TL'lik bir sistem topluyorum ve o anakart benim alternatiflerimin arasında, tam karar verebilmiş değilim. Belki anakarttan biraz kısıp, şimdiden, işlemci veya ekran kartına ekleyebilirsin.

Kasa olarak tavsiyem: ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
PSU olarak da ileriye dönük diyorsan; 600W veya 650W 80+ PSU alabilirsin.
Örnek olarak: THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 650W GÜÇ KAYNAĞI

Fiyatları toplam 420 TL civarı ediyor. Başka siteden veya başka marka seçerek daha ucuza da getirebilirsin. O kalan 100 TL civarı parayı da sistem bütçesine eklersen daha hayırlı olur.

R9 285'in muadili GTX 960'dır. Bütçeyi zorlarsan MSI'ın GTX 770'ini al. Zorlayamazsan eğer GTX 960 iş görür. Ama unutma ki, R9 285 GTX 960'dan daha performanslıdır. Ayrıca i5 4460'a Z97 Gaming 7 almak hata olur. En fazla H97M-PLUS alınır. O da en fazla. İleri de 4790K gibi bir canavar alacaksan Gaming 7 alabilirsin, onun dışında saçma olur.

İşte demek istediğim ilerde 4790K gibi overclok yapabileceğim işlemci ve iyi bir ekran kartı alacağım. Bu nedenle şimdilik düşük bir ekran kartı ve işlemciyle yüksek bir anakartla sistemi toplayıp ilerde arttırmak mantıklı mı ? Yoksa ilk yorumunuzdaki sistemi hala öneriyor musunuz ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı