Rehber İlk 1000'e giren birinin gözünden: YKS sınavına nasıl çalışılır ve nasıl derece yapılır?

Eşit ağırlıkta 150 binden 30 bine çekebilir miyim?

Böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Her birey kendine uygun bir çalışma düzeni sağlamalı ve her şeyin öncesinde kendini tanımalı ona göre yolun başındayken kendi kafasında planını çizmeli. Koçların ve rehberlikçilerin %90 ından fazlasının yeterli olmadığını ve öğrenci koçluklarınında birçoğunun asosyalitesi yüksek öğrencilerin sırf para için verdiği vasatın altı çalışma tekniklerinden ibaret olduğu düşüncesindeyim. Herkes kendi başına veya gerçekten yetkin birisinin yardımıyla başarıya ulaşabilir başka hiçkimse hiçbir şeye etki edemez. Tebrikiniz için teşekkürler iyi forumlar.

Eşit ağırlıkta 150 binden 30 bine çekebilir miyim?
Neden olmasın ki? Yıl boyunca TYT den 5-10 net daha koyup geri kalan tüm vakitte AYT Matematik çalıştıktan sonra son 2 hafta ucundan kıyısından sosyal ve edebiyat çalışsan çok rahat 20 bine girersin. Benim bu sene 85. olan arkadaşım var ve benden çok daha az çalıştı.

Kral şöyle bir şey sormak istiyorum. Kendimi bildim bileli dinlediğimde cidden yapabildiğim en iyi ders matematik. Örneğin 8. sınıf dönemi 6-7. sınıf pandemi nedeniyle yatış 0 konuydum. LGS senesi dershane gittim, matım 3 netti ilk dönem. 2.dönem 2.5 ay özel ders aldım matematikten. Netim denemelerde 16-17 geliyordu. Lgsdede o senenin mat ortalaması 4 netti, benim 14. feni batırmasam %10'luk dilimde bir liseye gidecektim nasip diyelim. 9-10 hiç umursamadım biraz oyun takıntım var. Ömrümde hiç ders çalıştığımı hatırlamam mesela. 11. sınıfda bitti işte spora gidiyorum sınavlara 1 hafta önceden bakıp geçtim. Şimdi 12'ye geçtik. Bu sene bir hedefim yok sadece test çözeceğim AYT matematikten falan sayısalım bu arada. Kendimi biliyorum beni ittirecek bir etken olmadığı zaman(dershane) ben dersle ilgilenmem. O yüzden mezuna bırakıp dershane ve test çözerek deneyeceğim. İlk 150-200k Max hedefim var. Paralı iyi bir bölüm olsa da okurum. Şöyle bir durum var bende, maddi durumumuz iyi inşaat şirketimiz var. Bu nedenle okumasamda rahatız mentalitesi olduğu için ekstra dersten uzağım. Ama yine de dershane ve test çözerek deneyeceğim bir şeyler. Bana tavsiyen nedir? Fazla derse boğamam kendimi sıkılırım çünkü hiç alışkın değilim maalesef.

Sınava girenlerin çoğu sınav sistemini son sene öğreniyor zaten. Kültür olarak bir işi son zamanda yapmak kanımızda var galiba. Bana kalırsa babanın mesleği dolayısıyla oraya yönelmen senin açından mantıklı. Derslerin kötü, temel yok gibi duruyor. Derse boğulman gerekiyor yani en azından birkaç ay dişini sıkman ve 6 7 saat civarı çalışarak şu sana lazım olacak olan temellerini atman gerek. Temelini attıktan sonrasında 150k yapmak için çok ekstrem bir meziyete ihtiyacın olmayacak zaten. Günde ortalama 3 saat bile çalışsan temelin olduğu ve her gün çalıştığın sürece çok rahat girersin.

Merhaba ben 10'dan 11e geçiyorum ve yıl sonu ortalamam 9 da 93 10'da ise 95 olarak geldi. Bundan bir hafta kadar önce yaptığım ilk TYT denemem 82.50 net geldi. Kimyada gerçekten hiçbir şey hatırlamıyorum. Ve yaz çok verimsiz ve boş geçti. Eğer müsait olursanız bana yardımcı olacak bir iki şey söylerseniz sevinirim. Ayrica sizi tebrik ederim.

İşte reis babamızın işini devralmak var bir yanda ama babam pek gönlü yok şirkete yaslama sırtını, oku mesleğin olsun ben sana zaten çok fazla destek çıkarım maddi konuda diyor. Ama kazancımı şirketten değil de güzel bir meslekle taçlandırmamı istiyor. Örneğin mühendislik bir fabrikada vb. bende sanki dershane gitsem + tekrar ve test çözsem yine bir şeyler yaparım gibi AYT matematikten.

Gayet iyi benim 11 deki ortalama tyt netlerimin 70-75 bandında olduğunu düşünürsek seviyen güzel. Eksiğini biliyorsun yazın verimsizliği gibi bir şey çok söz konusu değil ancak özellikle fen derslerinde-ki zaten kimyanın eksik olduğunu kabul ediyorsun- biraz tekrar yapıp temelini iyice oturtursan hem netin artar hem de 11. sınıftaki fen derslerinin ağırlığını kaldırman kolaylaşır. Özellikle kimya hem 10 hem de 9. sınıftan bolca temel alan bir derstir ve onu oturtmanda fayda var. Kimyayı oturtup diğer fen derslerini de tekrar ettikten sonra sadece kışı bekle ve o zamanda yıl boyunca 11 derslerine bol bol emek vererek, eksiksiz çalışarak, ortalamanı yüksek tutarak geçir. Bunların yanında yavaş yavaş yıla yayarak eğer matematik temelin varsa-ki bu neti yapan birinin olmaması imkansız- 1 tane tyt matematik soru bankası bitirirsen önümüzdeki yaz çok rahatlarsın. Tebrikin için teşekkürler umarım daha iyileri sana olur.

Yapılmayacak hiçbir şey yok hocam. Ama TYT olmadan AYT matematik çalışmanız çokta kolay olmaz. Önce temelinizi atıp sonra TYT netlerinizi 70 in üzerine attıktan sonra istediğiniz kadar AYT çalışabilirsiniz.

Mezuna kalıp dershane gitsem direkt AYT mi başlarlar? En azından kendim TYT matı bitirsem.

Kimya için bazı kaynaklara baktım ancak hepsini alıp hangisinin iyi olduğunu deneyecek kadar maddi imkanım ve zamanım yok.Ayrica YouTube de Görkem şahin dışında hoca yok ve onun anlatım tarzı bana uymuyor.Acaba kimya için bir kaynak önerebilir misin?Ve evet matematik temelin var ve 25 net i oradan yaptım.Ayrica bir tane tyt matematik soru bankası çözmemi söylemişsiniz.Acaba tyt matematik için hangi kaynağa bakmaliyim.

Mezuna kalıp dershane gitsem direkt AYT mi başlarlar? En azından kendim TYT matı bitirsem.
Dershaneden dershaneye değişir muhtemelen.
Kimyadan VDD tarzı bir şey kullanmanıza zaten gerek yok. Ancak youtubedeki videolarda özellikle fen derslerinden not almayı kendinize alışkanlık haline getirmeniz çok iyi olur. Hoca olarakta ben Görkem Şahine göre daha kısa olması nedeniyle AYT alanında Ferrumu izledim. Ancak TYT de kimseyi izlememiş veya diğer değişik kanallardan hızlı anlatan birilerinden ufak bir hatırlatma almış olabilirim. Kitap olarak Fen dersleri için-biyoloji hariç orada Biyotik veya Palme öneririm- seneye yazın tamamen 3D yi çözmek çok işine yarar zaten ama bu sene kimya için bir şeyler çözeceksen Aydını öneririm. Hepsini baştan bitirmene gerek yok özellikle unuttuğun veya bilmediğin kısımları çalış. TYT Matematikte benim netlerim de seninki gibi 25-30 arasıydı 11. sınıf boyunca yani gayet iyi bir yerdesin. Ben okul döneminde orijinali yazınsa 3D yi bitirmiştim sana da öneririm ayrıca vakit ayırabilirim dersen yıl içinde karekök yayınları geometri kitabını alıp çözmende sana yapacağım ek bir öneri. Bu 2 kitabı bitirdiğin takdirde yaza 33 34 net civarı TYT Matematik netiyle girersin. 3D yi de üzerine çözersen çiçek gibi olur sonrasında full deneme ile süreni de kısaltırsın. Yaz çıkışında 60-70 dk da çözer duruma gelirsin birde yetmezmiş gibi 37 38 netler senin için hayal olmaz. Ben aynen bunu yaşadım daha önceki konularıma mesajlarıma da bakabilirsin ki son düzlüğe kadar Türkçede çok sıkıntı çektim 105 net üzerine kalmamı sağlayan en büyük ders matematikti çünkü genelde 39 veya 40 yapıyordum. Türkçe genel olarak en çok zorlanılan derstir o yüzden diğer 3 dersten ne kadar net koyarsan o kadar işine yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…