İlk 500 sıralama ile hukuk mu yoksa 20 bin sıralama ile mühendislik mi?

Ikisi de "kurtarır" ama gerçekten ikisini de severek yapacak adam sayısı çok az. Hangisini severek yapacaksan onu seç. Ve sadece mühendislik çok geniş bir alan. Daralt.
sayısal bölümlerine hakim değilim ama klasik bilgisayar, makine olabilir. Sayısalı yurtdışı amaçlı istiyorum ama hukuk için para kazanması daha kolay kararsızım

CS,SENG,AIENG 20k sıralamaya yakışır.
imkansız keşke

Hukuk mezunuyum asla önermiyorum, direkt mühendislik.
bu üniler fark yaratmaz mı?

Geçen bir avukata danıştım, basit bir dava için 15 bin lira istemişti. Neden tavsiye etmiyorsunuz.

Türkiye'de en mutsuz iş bölümü hukuk fakat bu ünilerin fark yaratacağını düşünüyorum iş ve müşteri bulma konularında.

bu üniler fark yaratmaz mı?
Saydığınız okulların birinden mezunum. Bugün sadece Galatasaray ve Koç fark yaratır. İstanbul mezunu olursunuz, gidersiniz "sen devlet okulunda okumuşsun ama neyse" derler. Yeditepe, Bahçeşehir mezunu olursunuz, gidersiniz "sen vakıf okulundan mezun olmuşsun ama neyse" derler. Bilkent de çok iyidir ancak mezun sayısı her geçen gün artıyor. Siz mezun olana kadar da bu durum değişecek.

Geçen bir avukata danıştım, basit bir dava için 15 bin lira istemişti. Neden tavsiye etmiyorsunuz?
Herkesin direkt kendi ofisini açacak ne bilgi birikimi ne de sermayesi var. İşini kurup çevre yaptıktan sonra çok güzel iş evet ancak sermayesi olup ofisini açanlar bile para kazanmak için kırk takla atıyor. O dava için sizden 15.000 lira alacak belki de o dosyayla bir sene uğraşacak, her ay sizden 15.000 almayacak. Ofisini yeni açan avukat belki bir ay 50.000 kazanır öteki aylar hiçbir şey kazanamaz. Üstelik vurgulayarak tekrar söylüyorum bugün metropolde ofis açmak ciddi bir sermaye ve bilgi birikimi gerektirir.

En büyük dezavantajınız yurt dışı olacak arkadaşlar, gitmek isterseniz en yüksek yüksek lisans parası sizden alınacak ve dilini hiç bilmediğiniz bir ülkede mesleğinizi yapamayacaksınız (yapabilen istisnai bir azınlık var ancak böyle bir durumunuz yoksa işin acı gerçeği budur). Bütün dünya ile yarışacaksınız, kimse sizin okullarınızı tanımayacak ve farklı dil kullandığınız için tek yeteneğiniz olan iletişim yeteneklerinizi gösteremeyeceksiniz. Hukuk, anlama ve bilgiyi aktarma işidir.

Son düzenleme:
Nasıl bir hayat yaşıyorsunuz? Ailenizin ya da sizin maddi durumunuz nasıl? Hukuk ve dolayısıyla avukatlık maalesef mühendislik gibi somut ürünler ortaya koyup kendinizi doğrudan kanıtlayabileceğiniz bir meslek değil. Ödülünü zamanla veriyor ve bir süre zorluğa göğüs germek gerektiriyor. Örneğin uzun süredir sabit bir yerde yaşıyorsanız ve ticaretle ilgilenen yakınlarınız-çevreniz var ise başlangıçta daha kolay bir meslek hayatına sahip olabilirsiniz. Ama örneğin sürekli taşınan bir memur çocuğu iseniz başlarda zorlanabilirsiniz. Tabii ki kişisel başarı önemli örneğin okulu bitirdiğinizde dış görünüşüz, zekanız, entelektüel bilgi seviyeniz ve çalışkanlığınız ile iyi bir hukuk bürosunda staj yapma ve buradan kolay bir meslek hayatına atılma fırsatına sahip olabilirsiniz. Ancak başta da belirttiğim gibi hukuk doğrudan somut bir üretim ile ürün pazarlama ve iş olanağına sahip olma noktasında zorlu bir sürece sahip. Başarılı olma ihtimalinde limitsiz getiriye sahip olma şansı da barındırıyor. Mühendislik, özellikle bilgisayar mühendisliği kariyer konusunda daha hızlı ilerleme imkanı sağlıyor diye düşünüyorum. Yine yukarıdaki şartları taşıyarak elbette. Burada biraz tercih devreye giriyor. Hukuk, sosyal iletişimin çok olduğu, kişiler ve onlara ait problemlerin çözümü ile pratik zekaya sahip olma, hazır cevaplılık, topluluk önünde konuşma yapabilecek öz güven gibi kişisel özellikleri gerektiren bir alan. He eğer kişisel çaba ortaya koyulmayacaksa, özverili olunmayacaksa, farklı ve başarılı olma arzusu yoksa ikisi de aynı. Bir avukat olarak bunları söyleyebilirim.

Maddi durum olarak iyi bir aileden gelmiyorum ama üniversite dönemini atlatabilirim kendim de zaman buldukça çalışıyorum. Hayatım boyunca çalışkan ve hırslı birisi oldum bu üniversitelerin hangisine girersem gireyim derece yapmak için uğraşabilirim, kişisel gelişimim için diksiyon, 2 farklı yabancı dil vb. kurslara gitmeyi planlıyorum. Sosyal beceriler olarak normal biriyim galiba toplum önünde sunuculuk yaptım daha önceden. Hukuk, mühendislikten daha rahat bir hayat yaşatabileceğine inanıyorum ama mühendislik bölümünün yurt dışında çalışmak gibi bir getirisi olması da istediğim bir durum. Kararsızım açıkçası.

Saydığınız okulların birinden mezunum. Bugün sadece Galatasaray ve Koç fark yaratır. İstanbul mezunu olursunuz, gidersiniz "sen devlet okulunda okumuşsun ama neyse" derler. Yeditepe, Bahçeşehir mezunu olursunuz, gidersiniz "sen vakıf okulundan mezun olmuşsun ama neyse" derler. Bilkent de çok iyidir ancak mezun sayısı her geçen gün artıyor. Siz mezun olana kadar da bu durum değişecek.

Herkesin direkt kendi ofisini açacak ne bilgi birikimi ne de sermayesi var. İşini kurup çevre yaptıktan sonra çok güzel iş evet ancak sermayesi olup ofisini açanlar bile para kazanmak için kırk takla atıyor. O dava için sizden 15.000 lira alacak belki de o dosyayla bir sene uğraşacak, her ay sizden 15.000 almayacak. Ofisini yeni açan avukat belki bir ay 50.000 kazanır öteki aylar hiçbir şey kazanamaz. Üstelik vurgulayarak tekrar söylüyorum bugün metropolde ofis açmak ciddi bir sermaye ve bilgi birikimi gerektirir.

En büyük dezavantajınız yurt dışı olacak arkadaşlar, gitmek isterseniz en yüksek yüksek lisans parası sizden alınacak ve dilini hiç bilmediğiniz bir ülkede mesleğinizi yapamayacaksınız (yapabilen istisnai bir azınlık var ancak böyle bir durumunuz yoksa işin acı gerçeği budur). Bütün dünya ile yarışacaksınız, kimse sizin okullarınızı tanımayacak ve farklı dil kullandığınız için tek yeteneğiniz olan iletişim yeteneklerinizi gösteremeyeceksiniz. Hukuk, anlama ve bilgiyi aktarma işidir.
anladım teşekkürler bakacağım

Eşit ağırlık ilk 500'e Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü daha uygun olabilir.
araştıracağım

Eşit ağırlık ilk 500'e Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü daha uygun olabilir.
ybs sabit maaş ile devam edebileceğimiz bir meslek değil mi yazılım artısı ile gelişilebilir fakat hukuk çok daha mantıklı bence

Son düzenleme:
Şansın varsa kesinlikle hukuk çünkü kazancının bir limiti yok 8 gün önce bizim burada bir avukat 1000 dönümlük kamulaştırma davasında 5.000.000 TL kazandı.
Hukukun bir diğer avantajı da statü istiyorsan hakim veya savcı olabilirsin.
Lakin mühendisliğin güzel yanı ise yurt dışında iş yapma olanağı daha fazla ve kariyer bakımından ilerlemek daha kolay gibi.
2 fakülteyi de okuyacaksan ve güzel hayallerini varsa kamuda çalışmanı önermem.

Ben de sayısal çıkışlı hukuk öğrencisiyim.
Sayısal 50k eşit ağırlık 14K yapmıştım. Zaten sayısalda güzel üniversiteler gelmiyordu. Hukuk tercih ettim pişman da değilim. Dersler ve konular çok eğlenceli.

Bu arada kesinlikle ama kesinlikle hukuk fakültesini eğitim dili İngilizce bir yerde okuma.
Hukuk fakültesi ile ilgili bir sorun olursa danışabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şansın varsa kesinlikle hukuk çünkü kazancının bir limiti yok 8 gün önce bizim burada bir avukat 1000 dönümlük kamulaştırma davasında 5.000.000 TL kazandı.
Hukukun bir diğer avantajı da statü istiyorsan hakim veya savcı olabilirsin.
Lakin mühendisliğin güzel yanı ise yurt dışında iş yapma olanağı daha fazla ve kariyer bakımından ilerlemek daha kolay gibi.
2 fakülteyi de okuyacaksan ve güzel hayallerini varsa kamuda çalışmanı önermem.

Ben de sayısal çıkışlı hukuk öğrencisiyim.
Sayısal 50k eşit ağırlık 14K yapmıştım. Zaten sayısalda güzel üniversiteler gelmiyordu. Hukuk tercih ettim pişman da değilim. Dersler ve konular çok eğlenceli.

Bu arada kesinlikle ama kesinlikle hukuk fakültesini eğitim dili İngilizce bir yerde okuma.
Hukuk fakültesi ile ilgili bir sorun olursa danışabilirsin.
içimi rahatlattın teşekkürler. Hayatımın sonuna kadar avukatlık yapmak gibi bir düşüncem yok açıkçası ciddi paralar bulduktan sonra yatırımlarla ilerlerim diye düşünüyorum. Tabiki hayal ama neden olmasın. Bol şans

İçimi rahatlattın teşekkürler. Hayatımın sonuna kadar avukatlık yapmak gibi bir düşüncem yok açıkçası ciddi paralar bulduktan sonra yatırımlarla ilerlerim diye düşünüyorum. Tabii ki hayal ama neden olmasın. Bol şans.

Ne demek rica ederim. Beni de çok korkutmuşlardı hatta bölümümü değiştirmeyi bile düşünüyordum. Lakin durumu araştırmak için adliyelere birkaç kez gittim. Oralarda avukat, hakim ve savcılarla konuştum sağ olsunlar çok mütevazılardı bölüme olan inancımı geri kazandırdılar. Sadece kendine güven ve kendini geliştirmeye bak gerisi teferruat.
Sana da bol şans hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı