Ilk Anime Deneyimi

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet. Birçok Türk gibi animelerin "velet işi" olduğunu düşünüyordum. Birgün YouTube çöplüğunde bir animenin giriş şarkısını gördüm. Tonlaması, müziği vs. hoşuma gitti. Müzik listeme aldım ve dinlemeye başladım. Ardından videoya baktımki robotlar var.

Bilim kurgu türündeki film, oyun, kitap vs. seviyordum. Merak edip izlemeye başladım. Ismi Neon Genesis Evangelion idi. Filmde Angel adı verilen yaratıklar var ve dünyaya saldırıyorlar. Evangelion isimli robotlar ise onları yok ediyordu kısaca. Bu robotlar insanlar ile kontrol ediliyordu. Lise çağındaki 3 çocuk bu robotları kontrol etmektedir.

Evangelion'u ilginç yapan metafiziksel ve dini teorilerle, eski medeniyetler ve doğaüstü gizlerle bağlantı kuran olay örgüsüdür. Bazen gerçekliğin temel kanunları bile değerini yitirir. Tanrı ve Yaratılış daha önce görülmemiş bir bakış açısından incelenir ve insanın Tanrı olma arzusu vurgulanır.

Ilk anime izleyen biri olarak biraz ağır geldi. Insanı çok saran ve içine çeken bir yapısı vardı. Hikayeyi anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Bu günden sonra Japonlara olan saygım arttı. Anime - Çizgi Film arasındaki fark Roman - Hikaye arasındaki fark gibi. Romanda çok fazla detay, karakter ve mekan bulunur. Animede de aynı o şekilde.

Toparlamak gerekirse ilk anime deneyimim çok ilginç oldu. Hikaye çok çok farklı yönlere gitti. Hep spoiler olmaması hemde anlatacak düzgün kelimeler bulamadığım için çok detaylara girmiyorum. Sağlıcakla kalın :)

Son düzenleme:
Animecilerin %80'i gibi Dead note ile başladık bu sevdaya (pokemon,bakugan,tsubasa vs. saymazsak tabi) Dead note zaten tarzı gereği ilgi uyandırıyordu merak eden ve bi denemek isteyen çoğu insan gibi denememle bi bakmışım yıllar olmuş otaku olmuşuz :D

Maalesef Naruto ile başlayıp şu an 200+ izlemiş birisi olarak:
1-Big 3'ten başlamayın
2-Boku no Pico ve Shojou tsubaki animelerine hiç bulaşmayın
3-Saitama ve Goku'yu en güçlü sanıp tapmayın.
Mesela:
Future Maria > Akuto > Hajun > Featherine >Zinnia > Amura > Bernstankel... > Beatrice > Battler...>Hestonia > Mutoh >(Anime) Anos >Rimuru >...+yaklaşık 500 karakter > Goku > Saitama (Garou'nun söylediği: Onun sınırsız potansiyeli var (gelişme potansiyeli ))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı