İlk arabanız neydi?

Opel'in bakımı ucuz ve park etmesi çok kolay. Tam şehirlik araba ama uzun yollarda biraz rahatsız edici olabiliyor. Ben de üniversite için 120.000 TL civarına 2010 model Corsa 1.2 2010 almıştım ve hâlâ bu fiyatlara bulunabiliyor. Kaza sonucu zarar gören Megane 4'ten sonra alışma süreci olsa da cidden pratikti. Şehirde bir yere çarpsanız tamiri gerçekten ucuz. Kalabalık şehirlerde yeni arabaları garaj olmadan kullanmak çok riskli bir durum.

Partnerim Audi A5 kullanıyor. Arabasını değiştirirse ona geçiş yapacağım ama değiştirmezse Civic ile devam etmeyi düşünüyorum.
Hocam şahsen babam 6 yıl kullandı arabayı ben de yaklaşık 2 yıl, şehir içi vs. hem küçük olması hem de dertsiz olması çok güzel mesela frenlemesine bayılıyorum. Sorunsuz bir araba diyebilirim, uzun yolda da öyle çok rahatsız edici durumuna ben rastlamadım ama çok konforlu gidemiyorsunuz elbet. Yanıtınız için teşekkür ederim.

Aile arabamızı kullanıyorum, o da memlekete geldikçe sadece.

Direksiyonunu elime aldığım ilk araba Fluence idi. Freni tutmuyordu ya, hakikaten sıkıntılıydı.
Şu an Tucson 1.6 CRDI 4x4 versiyonu var elimizde, memlekete geldikçe alıp kullanıyorum.

Hatta az önce kullanıp biraz Bursa yolunda gazladım, çiçek gibi tutunuyor yola :)

Paslanmış mı, boya mı atılmış? O nasıl oluyor ya? 🤣
hiçbir fikrim yok gerçekten :D yıkandığında ışık alan bir bölgeye çıkarsa araba çok çok koyu bir gri oluyordu, tamamen siyah değil. ama kirliyken çok ışık alamadığı için siyah gözüküyordu, bizde hep siyah olarak yorumlardık zaten arabayı. ama en ilgincide ruhsatta mavi geçmesi :D

Sorunsuz bir araba diyebilirim, uzun yolda da öyle çok rahatsız edici durumuna ben rastlamadım ama çok konforlu gidemiyorsunuz elbet.
Birkaç eksi yönü var ama hızlıca sayabilirim:
  • Biraz yavaş hızlanıyor. Şerit değiştirmek istediğinizde sıkıntı çıkartıyor. 110 km hız sınırı olan bir yolda çok beklemeniz gerekebilir.
  • Yokuş çıkmanız gerektiğinde işkence oluyor.
  • Arka koltukları çok geniş değil. Arka tarafta oturanlara geçmiş olsun diyebileceğiniz durumlar olabiliyor.
  • Eski bir araba olduğu için CarPlay vb. bulunmuyor. Sonradan taktırdığınızda çok rahat olmuyor, telefondan bakmak da uğraştırıcı.
Zamanla alışıyorsunuz ama 300 km üzeri yol yapmanız gerektiğinde pek hoş bir deneyim sağlamıyor. Tabii ki fiyatına ve bakımına göre iyi bir araç.
Biz de hep siyah olarak yorumlardık zaten arabayı ama en ilginci de ruhsatta mavi geçmesi. :D
Yanlış mı girdiler ya da gece mavisi falan mı acaba?

İlk aracımı 2008 yılında Honda bayisinden sıfır 1.6 elegans paket Honda Civic FD6 cıkarmıştık hiç satmadık hatasız boyasız 74K km şu an araç. Daha sonradan 2020 de devir aldım üzerime babamdan.

Yanlış mı girdiler ya da gece mavisi falan mı acaba?
yanlış girmiş olma ihtimalleri var evet, yine de her kusuruyla ilk gözbebeğimizdi. keşke satmasaydık diye düşünüp dururum hep, param olduğunda alıp babama sürpriz yapma hayalim vardı fakat plaka değişmiş, arabanın büyük kazası olmuş ve tahminimce perte çıkmış. Plaka ve arabayı geri toparlamak hem fazla maliyetli hem de biraz imkansız bir durum. bilmiyorum artık...

Birkaç eksi yönü var ama hızlıca sayabilirim:
  • Biraz yavaş hızlanıyor. Şerit değiştirmek istediğinizde sıkıntı çıkartıyor. 110 km hız sınırı olan bir yolda çok beklemeniz gerekebilir.
  • Yokuş çıkmanız gerektiğinde işkence oluyor.
  • Arka koltukları çok geniş değil. Arka tarafta oturanlara geçmiş olsun diyebileceğiniz durumlar olabiliyor.
  • Eski bir araba olduğu için CarPlay vb. bulunmuyor. Sonradan taktırdığınızda çok rahat olmuyor, telefondan bakmak da uğraştırıcı.
Zamanla alışıyorsunuz ama 300 km üzeri yol yapmanız gerektiğinde pek hoş bir deneyim sağlamıyor. Tabii ki fiyatına ve bakımına göre iyi bir araç.
Dediklerinize %100 katılıyorum. 😃😊.

Audi R8 halıda biraz yavaş gidiyordu ama güzeldi.

Şaka bir yana eskiden Peugeot 406'mız vardı 98 model

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı