İlk Defa Dizüstü Termal Macun Yenileme

SpeedFan

Megapat
Daha fazla  
Selamlar,
Asus FX502VE dizüstü bilgisayara sahibim. Termal macunun yenilenmesini istiyorum ama daha önceden hiç dizüstü içini açmadım. YouTube'dan birkaç Asus videosuna baktım ancak karmaşık geldi gözüme. Benim modelim için hiç video yok. Ne önerirsiniz? Kendime pek güvenmiyorum doğrusu. Garantisi hala duruyor bu arada.

Selamlar,
Asus FX502VE dizüstü bilgisayara sahibim. Termal macunun yenilenmesini istiyorum ama daha önceden hiç dizüstü içini açmadım. YouTube'dan birkaç Asus videosuna baktım ancak karmaşık geldi gözüme. Benim modelim için hiç video yok. Ne önerirsiniz? Kendime pek güvenmiyorum doğrusu. Garantisi hala duruyor bu arada.
Garantisi duruyorsa hiç deneme bence, ayrıca garantiyi termal macun için bozmak pek mantıklı gelmiyor.

Yeni laptoplarda bozmadığın sürece içini açabilirsin garanti bozulmaz diye biliyorum.
Sorun da orada hocam, bozarım diye korkuyorum. Öyle çok cahil değilim ancak forumlarda macun yeniledim açılmadı gibi konular dönüyor, bilgisayara en çok ihtiyacım olan şu dönemde sıkıntı biraz.

Asus'un da içi çok karışık geldi, başka dizüstülere baktım adam açıyor sürüyor kapatıyor. Hem modelimin videosu yok hem de bende gömülü batarya var, onu devre dışı bırakmak vs. gözüm almadı. Garanti bitince nereden nasıl yaptırırım bu işi? Bilgisayarcı mı servis mi?

Selamlar,
Vidayı söktüğün an garanti kapsamı dışı kalıyor.Garantisi halen devam ediyorken gönder garantiye temizlesinler,macunu yenilesinler başka arızası filan varsa vs baksınlar baştan aşağı elden geçsin hazır garantisi bitmemişken.Anladığım kadarıyla sen kendin fazla anlamıyorsun garantisi bitse bile bir bilgisayarcıya götüreceksin hiç gerek yok.

Asus ürünlerinin bir çoğunda garanti vidası var, yeni nesil cihazlar hakkında bilgim yok.
Asus'u bilmiyorum. Ben HP Pavilion 15 model leptop kullanıyorum. Altındaki bütün vidaları sökünce her şey karşıma çıkıyor. Garanti vidası yok.
Sorun da orada hocam, bozarım diye korkuyorum. Öyle çok cahil değilim ancak forumlarda macun yeniledim açılmadı gibi konular dönüyor, bilgisayara en çok ihtiyacım olan şu dönemde sıkıntı biraz.

Asus'un da içi çok karışık geldi, başka dizüstülere baktım adam açıyor sürüyor kapatıyor. Hem modelimin videosu yok hem de bende gömülü batarya var, onu devre dışı bırakmak vs. gözüm almadı. Garanti bitince nereden nasıl yaptırırım bu işi? Bilgisayarcı mı servis mi?
Bazı bilgisayarcılar 50TL fiyata 5TL'lik macun sürebiliyor. Bence servise ısınma sorunuyla gönderin.

Gömülü batarya tehlikeli, benim cihazın garantisi bitmişti ve batarya şişmişti. Biraz kurcaladım ama gerek güvenlik gerek cihaza hasar vermemek için uzmana bıraktım işi.

Dizüstü bilgisayarlar masaüstüne göre daha karışık bilmeden kurcalamak sıkıntı doğurur elbet. Mesela ben kurcaladıktan sonra klavyede bir problem yaşadım.
İlk tercihin garanti olsun. Garanti bitikten sonra, ben biraz araştırdım ve İstanbul şişli de bir teknik servise verdim.

Isınma sorunu için yollasam olur değil mi? İşlemcim i5 7300HQ, boşta max 55 derece oluyor. Fazla geldi bana biraz.
Yükteki sıcaklık önemli. Ayrıca ısınma sorunuyla gönderin. Servis de fark edecektir termal macun değişim gerekliliğini.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı