İlk defa format atmak

F4TİH

Decapat
Daha fazla  
Meslek
PC işinde uzman
Arkadaşlar ilk defa format atacağım tamamen her şeyi silmek istiyorum tertemiz olsun, ama aklıma bir soru takıldı şöyle ki:
Sadece 480GB bir SSD diskim var,
Format sırasında disklerin ayrıldığı alanda ne yapmam gerekiyor? Biçimlendir, sil gibi.
Bir de Rufus ile ISO biçimlendirirken UEFI - GPT mi seçmem lazım? BIOS üzerinde bir ayar yapmam lazım mı?
İşlemcim Ryzen 5 2600 = X64 olarak mı kuracağım?
Anakart = B450M-A Pro Max.

RAM 4 GB ve üstü ise 64 bit kuracaksınız. UEFI - GPT olarak seçeceksiniz. SSD'nin de GPT olmasına dikkat edin. Temiz bir kurulum için tüm disk parçalarını silin. C için 150 GB, kalanını da D için verin. D'ye oyunları kurun. Böylelikle başka bir zaman formatı C'ye attığınızda oyunlar D diskinde güvende olacak, yeniden indirmek zorunda kalmayacaksınız.

RAM 4 GB ve üstü ise 64 bit kuracaksınız. UEFI - GPT olarak seçeceksiniz. SSD'nin de GPT olmasına dikkat edin. Temiz bir kurulum için tüm disk parçalarını silin. C için 150 GB, kalanını da D için verin. D'ye oyunları kurun. Böylelikle başka bir zaman formatı C'ye attığınızda oyunlar D diskinde güvende olacak, yeniden indirmek zorunda kalmayacaksınız.
Hocam benim 2 disk de NTFS :) GPT olması şart mı? Yani ilk defa sizden duydum da :(

NTFS ile GPT farklı şeyler. Aklınız karışmasın.

1578851116539.png

Hocam benim 2 Disk de NTFS :) GPT olması şart mı yani ilk defa sizden duydum da :(

GPT bir standart değildir. GPT sadece çalışma prensibidir. Rufus üzerinde bu seçeneği işaretlerseniz bilgisayar önbellekleme metodunu daha etkin ve seri kullanacaktır. Yeni sistemler de bunu kullanmak tercih edilesi bir durumdur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı