İlk defa format atmak

Medya Oluşturma Aracı ile yazdırdığınız ISO'yu da kullanabilirsiniz, ama UEFI desteklememesi saçma geldi. Medya Oluşturma Aracı'nın 1903 sürümü için olanını kullandığınıza emin misiniz? Buradan indirin.

Rufus'u da buradan indirebilirsiniz.

Mavi ekran sorunu alıyorsanız %90'ı formatla çözülmez.

Medya Oluşturma Aracı ile yazdırdığınız ISO'yu da kullanabilirsiniz, ama UEFI desteklememesi saçma geldi. Medya Oluşturma Aracı'nın 1903 sürümü için olanını kullandığınıza emin misiniz? Buradan indirin.

Rufus'u da buradan indirebilirsiniz.

Mavi ekran sorunu alıyorsanız %90'ı formatla çözülmez.
yanlış mı bakıyorum bilemedim.. media oluşturmada bana pek soru sormadı flashı ben normal biçimlendirdim media tool ile kurdum. eğer media tool iso'sunu rufus ile yazdırmam daha garanti yöntemse öyle yapayım hocam. Evet bu 1903 sürümünü kullandım. Home sürümü kullanırken Home sürümünün isosunu indirmiştir mantıken değil mi? Sitede tr_windows_10_consumer_editions_version_1903_x64_dvd_d7b05403 böyle bir link de var bunu mu indip atayım bilemedim.

Dosya Ekleri

• asdasd.PNG
    asdasd.PNG
    13,5 KB · Görüntüleme: 47
Rufis ile yazdırmanız bir sıkıntı yaratmaz. Ben hep Rufus kullanırım, hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Windows 10'un ilk çıktığı zamanlarda Home, Pro, Home Single Language vb. sürümlerin ayrı ayrı ISO dosyası vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 1607 veya 1703 sürümünden itibaren artık bütün sürümleri tek bir ISO dosyasına gömüyorlar. Kurulum sırasında kurmak istediğiniz sürümü soruyor. Sormazsa anakartınıza gömülü ürün anahtarını tanımış demektir.

Windows 10 Consumer Edition, son kullanıcılar için tasarlanmış bir sürüm. Yani Medya Oluşturma Aracı'ndan indirdiğiniz sürüm. ISO dosyasını Technopat yüklemiş, yani güvenilir ama Medya Oluşturma Aracı'ndan indirdiğinizi de kullanabilirsiniz. Zaten indirdiyseniz yeniden indirmenize gerek yok.

Rufis ile yazdırmanız bir sıkıntı yaratmaz. Ben hep Rufus kullanırım, hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Windows 10'un ilk çıktığı zamanlarda Home, Pro, Home Single Language vb. sürümlerin ayrı ayrı ISO dosyası vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 1607 veya 1703 sürümünden itibaren artık bütün sürümleri tek bir ISO dosyasına gömüyorlar. Kurulum sırasında kurmak istediğiniz sürümü soruyor. Sormazsa anakartınıza gömülü ürün anahtarını tanımış demektir.

Windows 10 Consumer Edition, son kullanıcılar için tasarlanmış bir sürüm. Yani Medya Oluşturma Aracı'ndan indirdiğiniz sürüm. ISO dosyasını Technopat yüklemiş, yani güvenilir ama Medya Oluşturma Aracı'ndan indirdiğinizi de kullanabilirsiniz. Zaten indirdiyseniz yeniden indirmenize gerek yok.
tamamdır teşekkür ederim. ben windows uygulaması ile direk flasha yazdım ismini felan kendi belirledi flashın bunu takip diğer yönelgeleri takip edicem formatlicam. sanırım bios ekranı acıyorum boot kısmına gelip flashı en üste alıyorum sonra kaydet ve restart.. doğru mu bu işlem?

Anakartınız UEFI destekliyor.

UEFI ayarını kontrol edin. Advanced sekmesinde olması lazım UEFI ayarı. Muhtemelen UEFI Boot Support diye geçer. O ayarı Enabled yapın, kaydedin ve çıkın. USB belleği en üst sıraya almanıza gerek yok, Boot Menu'yu açtığınızda yanında UEFI ibaresi olan USB belleğinizi seçin ve normal kuruluma başlayın.

Anakartınız UEFI destekliyor.

UEFI ayarını kontrol edin. Advanced sekmesinde olması lazım UEFI ayarı. Muhtemelen UEFI Boot Support diye geçer. O ayarı Enabled yapın, kaydedin ve çıkın. USB belleği en üst sıraya almanıza gerek yok, Boot Menu'yu açtığınızda yanında UEFI ibaresi olan USB belleğinizi seçin ve normal kuruluma başlayın.

deneyeyim hocam flash takmama gerek yok galiba şimdi format atmicam çünkü sadece enable yapıp geri çıkabilirim heralde.

Düzenleme: tamam enable yaptım şimdi ne yapmam gerekiyor? Media tool ile yeptığım flash çalışır mı yoksa rufus ile tekrar mı yapayım? Sistem bilgisi vs baktığımda bios modu yerinde hala eski yazıyor ama uefi yazmıyor.

Son düzenleme:
Muhtemelen sisteminizde UEFI Windows kurulu değil, bu yüzden Sistem Bilgisi kısmında eski yazıyordur. UEFI'yi açtıktan sonra sıfırdan UEFI kurulum yapmanız gerekiyor. Boot Menu'den UEFI ibaresi olan USB belleğinizi seçin ve kurulumu yapın.

Medya Oluşturma Aracı ile oluşturduğunuz USB bellek çalışır, neden çalışmasın?

Muhtemelen sisteminizde UEFI Windows kurulu değil, bu yüzden Sistem Bilgisi kısmında eski yazıyordur. UEFI'yi açtıktan sonra sıfırdan UEFI kurulum yapmanız gerekiyor. Boot Menu'den UEFI ibaresi olan USB belleğinizi seçin ve kurulumu yapın.

Medya Oluşturma Aracı ile oluşturduğunuz USB bellek çalışır, neden çalışmasın?
Uefi Felan ilk defa duyduğum şeyler ondan soruyorum. Yani basit olarak daha önce oluşturdugum usbyi takip boot menüden yanında uefi yazani secip kurulum yapıyorum başka bilmem gereken bir detay var mı acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı