yanlış mı bakıyorum bilemedim.. media oluşturmada bana pek soru sormadı flashı ben normal biçimlendirdim media tool ile kurdum. eğer media tool iso'sunu rufus ile yazdırmam daha garanti yöntemse öyle yapayım hocam. Evet bu 1903 sürümünü kullandım. Home sürümü kullanırken Home sürümünün isosunu indirmiştir mantıken değil mi? Sitede tr_windows_10_consumer_editions_version_1903_x64_dvd_d7b05403 böyle bir link de var bunu mu indip atayım bilemedim.
tamamdır teşekkür ederim. ben windows uygulaması ile direk flasha yazdım ismini felan kendi belirledi flashın bunu takip diğer yönelgeleri takip edicem formatlicam. sanırım bios ekranı acıyorum boot kısmına gelip flashı en üste alıyorum sonra kaydet ve restart.. doğru mu bu işlem?Rufis ile yazdırmanız bir sıkıntı yaratmaz. Ben hep Rufus kullanırım, hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Windows 10'un ilk çıktığı zamanlarda Home, Pro, Home Single Language vb. sürümlerin ayrı ayrı ISO dosyası vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 1607 veya 1703 sürümünden itibaren artık bütün sürümleri tek bir ISO dosyasına gömüyorlar. Kurulum sırasında kurmak istediğiniz sürümü soruyor. Sormazsa anakartınıza gömülü ürün anahtarını tanımış demektir.
Windows 10 Consumer Edition, son kullanıcılar için tasarlanmış bir sürüm. Yani Medya Oluşturma Aracı'ndan indirdiğiniz sürüm. ISO dosyasını Technopat yüklemiş, yani güvenilir ama Medya Oluşturma Aracı'ndan indirdiğinizi de kullanabilirsiniz. Zaten indirdiyseniz yeniden indirmenize gerek yok.
UEFI Boot Support
diye geçer. O ayarı Enabled
yapın, kaydedin ve çıkın. USB belleği en üst sıraya almanıza gerek yok, Boot Menu'yu açtığınızda yanında UEFI ibaresi olan USB belleğinizi seçin ve normal kuruluma başlayın.deneyeyim hocam flash takmama gerek yok galiba şimdi format atmicam çünkü sadece enable yapıp geri çıkabilirim heralde.Anakartınız UEFI destekliyor.
UEFI ayarını kontrol edin. Advanced sekmesinde olması lazım UEFI ayarı. MuhtemelenUEFI Boot Support
diye geçer. O ayarıEnabled
yapın, kaydedin ve çıkın. USB belleği en üst sıraya almanıza gerek yok, Boot Menu'yu açtığınızda yanında UEFI ibaresi olan USB belleğinizi seçin ve normal kuruluma başlayın.
Boot Menüsü Kısayol Tuşları Veritabanı
Bu konuda bilgisayarınız açılırken BIOS'a girmeye gerek kalmadan Boot Menüsüne girmek için kullanılan kısayol tuşlarını yazıp bir veritabanı oluşturacağız. Dikkat: Windows 8 ve üstü sistemlerde BIOS'a erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmak zorundasınız. Bunun için de bu rehberimize göz...www.technopat.net
Uefi Felan ilk defa duyduğum şeyler ondan soruyorum. Yani basit olarak daha önce oluşturdugum usbyi takip boot menüden yanında uefi yazani secip kurulum yapıyorum başka bilmem gereken bir detay var mı acaba?Muhtemelen sisteminizde UEFI Windows kurulu değil, bu yüzden Sistem Bilgisi kısmında eski yazıyordur. UEFI'yi açtıktan sonra sıfırdan UEFI kurulum yapmanız gerekiyor. Boot Menu'den UEFI ibaresi olan USB belleğinizi seçin ve kurulumu yapın.
Medya Oluşturma Aracı ile oluşturduğunuz USB bellek çalışır, neden çalışmasın?
Günaydın. Merak ettiğim için soruyorum uefi Windows nedir hocam ya vaktin varsa yazar mısın bende yazmadı ya merak ettim?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.