İlk defa iş hayatına atılıyorum, ne yapmalıyım?

ticketmykells

Hectopat
Merhaba. Stajımın da yaklaşmasıyla birlikte bu yaz fiziki olarak bir iş yerinde çalışacağım grafik tasarımcı olarak. Video montaj, kurgu, ses düzenleme vs. konularda iş tecrübem var, tabii ki de hep evden. Sıra iş yerine geldi. Sizin önerileriniz neler bu konuda? Çok merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-2 hafta kendini tuhaf ve Yorgun hissedeceksin sonra alışacaksın işi bırakmak istemeyeceksiniz bir zaman sonra severseniz tabi bıraktıktan 1 ay sonra çok sıkıldığınızı ve robot olmaktan çıkıp insan olduğunuzun farkına varacaksınız.

Merhaba. Stajımın da yaklaşmasıyla birlikte bu yaz fiziki olarak bir iş yerinde çalışacağım grafik tasarımcı olarak. Video montaj, kurgu, ses düzenleme vs. konularda iş tecrübem var, tabii ki de hep evden. Sıra iş yerine geldi. Sizin önerileriniz neler bu konuda? Çok merak ediyorum.
Kendini ezdirmemen sana söyliyeceğim ilk tavsiye olur.

İş ortamındakilerle dalaşa girme sessiz ol, herkesin yüzüne gül kimsenin arkadasından konuşma. Normal olan şeyler bunlar ama tam tersini yaparsan sevilmezsin ortamda

Ben de çok heyecanlıyım. 4 Temmuz'da bir yazılım şirketinde stajyerlik yapacağım. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum.

Çevre edin, kendini ezdirme, hakkını savunmayı, hayır diyebilmeyi öğren. İş ahlakından hiçbir zaman taviz verme, işini pazarlamayı da öğren. Bunlar her iş ortamında geçerli olan Sigma kurallardır.

Öyle kimseye güvenme kimseyle oturup kalkma gibi karamsar şeyleri es geç. Öncelikle tabiki işine ve kendine odaklan ama insanlara konuşmaktan tanışmaktan çekinme. Zaten iş ortamları insanları tanıman , analiz etmen için en iyi ortamlardan birtanesidir. Zamanla mutlaka kendine yakın hissettiğin beraber oturup kalktığın ve nihayetinde arkadaş kaldığın insanlar olacak. Dikkat etmen gereken nokta, başkalarına yardım etmekten çekinme ama iş yardımetme boyutunu geçip başkalarının işlerini üstlenme kıvamına gelmesin. Kendi görevin dışındaki işleri yapma. İnsanlık hali, belki bir kaçkez denk gelir görevin olmayan şeylere yardım edersin orası ayrı, ama suistimal edecek ya da etmek isteyecek çok insan var bunu unutma yeter. Gruplaşma gibi muhabbetlere girme. İşini severek yaptığın sürece ortam ne olursa olsun sıkıntı olmaz. Hayırlısı olsun senin için.

Kendine ve verilen işe odaklan, insanlarla tanışmaktan da çekinme.
İş ortamları insanları tanıyacağın, yeni arkadaşlıklar kuracağın yerlerdir.
Birilerinin de iyi niyetini suistimal ederek üzerine başkasının yapması gereken işi yığmasına izin verme.

Gruplaşma, arkasından konuşma gibi fitne-fesat işlere bulaşma.
İlk 1-2 hafta işi bırakmak istersin sonra alışırsın çünkü tembel yaşıyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı