İlk defa Mac kullanacak birisine Uygulama/Ayar önerisi

gmaschine

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba M2 MacBook Air siparişi verdim ilk MacBook deneyimim olacak. Klavye kısayollarını vs internetten kurcalayacağım bol bol. Onun dışında “olmazsa olmaz” dediğiniz uygulamalar var mı?
Örneğin magnet, rectangle gibi kullanışlı uygulamalar vs. veya şu ayarlara bakıp değiştirebilirsin dediğiniz ayarlar var mı?

İşim için gerekli olan programlar dışında özelleştirme için kullandığım ek bir uygulama kurmadım, sadece pili erken öldürmesin diye bir program çıktı karşıma onu yükledim. Sürekli prize takılı kullandığım için şarj yüzdesi ayarladım miktarı geçmesin diye kullanmaya başladım son zamanlarda.

Homebrew, AppCleaner, Final Cut Pro (adettendir ama yüklemene gerek yok istiyorsan yükle. Video editörlerinin olmazsa olmazı.), Microsoft Office. Aslında ekstradan başka şeylere gerek yok çünkü baya işe yarar programlar yüklü geliyor zaten.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2023-05-07 11.25.47.png
    Ekran Resmi 2023-05-07 11.25.47.png
    215,3 KB · Görüntüleme: 280
  • Ekran Resmi 2023-05-07 11.25.52.png
    Ekran Resmi 2023-05-07 11.25.52.png
    218,8 KB · Görüntüleme: 210
  • Ekran Resmi 2023-05-07 11.25.57.png
    Ekran Resmi 2023-05-07 11.25.57.png
    215,9 KB · Görüntüleme: 215
İşim için gerekli olan programlar dışında özelleştirme için kullandığım ek bir uygulama kurmadım, sadece pili erken öldürmesin diye bir program çıktı karşıma onu yükledim. Sürekli prize takılı kullandığım için şarj yüzdesi ayarladım miktarı geçmesin diye kullanmaya başladım son zamanlarda.

Bu bahsettiğiniz uygulamanın adı nedir acaba?

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar hepsi çok yararlı duruyor gelince hepsini deneyeceğim. Eklemeyi unutmuşum bu arada yazılım müh öğrencisiyim, özellikle o alanda da işime yarar önerileriniz varsa alabilirim :)

LuLu - tüm programların giden gelen internet bağlantılarını yönetebileceğiniz bir program. İşime çok yarıyor.
Keka - gelişmiş arşivleme programı.
Ücretli programlar da var eğer söyleyin ben indiririm bir şekilde derseniz önerebilirim.

Çok teşekkürler. Evet ücretli programlara da bakabilirim.

Bu bahsettiğiniz uygulamanın adı nedir acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı