İlk defa spora başlayan biri kardiyo ile mi başlamalı?

Hocam peki ortalama kaç dakika yapıyordunuz? Ben bu 2 günde ilk gün 40 dakika tempolu yürüdüm bugün ise 20 dk tempolu yürüyüp 25 dakika eliptik bisiklet yaptım.

Hocam ilk günler hepsini 25-35 dk arası tempolu yaptım. 10. günden sonra artık yüksek hızlara çıkmaya başladım. Kişiden kişiye değişebilir bu durum yeni başlayacağınız için önce vücudunuzun neye nasıl tepki verdiğini öğrenmelisiniz ona göre ilerlemelisiniz.

Şu an çok zorlamıyorum. 5 hızda falan 20 25 dakika yürüyorum, 5. seviyede de 20 25 dakika eliptik bisiklet çeviriyorum o kadar.

Şu an çok zorlamıyorum. 5 hızda falan 20 25 dakika yürüyorum, 5. seviyede de 20 25 dakika eliptik bisiklet çeviriyorum o kadar.

Şu an önemli olan tempon. Temponu bozmamaya dikkat et ilerleyen günlerde yüksek hızlara/seviyelere çıkman daha doğru olur. Tabii bir anda değil ama birer birer ikişer ikişer hız/seviye arttırman daha uygun.

Şu an önemli olan tempon. Temponu bozmamaya dikkat et ilerleyen günlerde yüksek hızlara/seviyelere çıkman daha doğru olur. Tabii bir anda değil ama birer birer ikişer ikişer hız/seviye arttırman daha uygun.
Peki hocam sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…